Elevii care au luat note mici la Evaluarea Națională mai au o șansă la a doua etapă de admitere în învățământul profesional de stat.
Calendarul pentru a doua etapă de admitere în învățământul profesional de stat
Înscrierea elevilor se derulează astfel: în perioada 31 august – 3 septembrie, la unităţile de învăţământ profesional la care au rămas locuri libere în urma etapei I de admitere şi care organizează sesiune de preselecţie pe baza fişelor de înscriere în învăţământul profesional de stat; în data de 5 septembrie – la unităţile de învăţământ profesional la care au rămas locuri libere în urma etapei I de admitere şi care nu organizează preselecţie pe baza fişelor de înscriere în învăţământul profesional de stat, conform Agerpres.ro.
În prima etapă de admitere în învăţământul profesional şi cel dual, au fost ocupate 18.114 locuri, dintre care 15.520 în învăţământul profesional de stat, iar 2.594 în învăţământul dual, pentru anul şcolar 2018 – 2019.
Formarea elevilor prin învățământul profesional este susținută financial. Astfel, se acordă de la bugetul de stat o bursă profesională în valoare de 200 de lei dacă elevul este înscris în învățământul profesional. De asemenea, elevul poate primi cel puțin 400 de lei lunar, adică 200 de lei de la bugetul de stat și cel puțin 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică, în cazul înscrierii în învățământul dual.
De ce 10 opțiuni pe lista de licee sunt prea puține și copilul tău poate rămâne nerepartizat!
Admiterea la liceu din vară, în cifre:
- 1.306 elevi nu s-au regăsit în acest an pe lista elevilor repartizați după repartizarea electronică.
- Media numărului de opțiuni ale acestor elevi nerepartizați este de 9,5. Aproape 1.000 dintre ei au bifat între unu și 10 licee și au ajuns nerepartizați. Ceea ce înseamnă că să pui 10 opțiuni e mult prea puțin.
- Au fost 300 de cazuri de elevi care au rămas nerepartizați chiar dacă au ales între 10 și 20 de opțiuni posibile!
- Conform acestor date, șansa de a fi repartizat devine mult mai mare dacă pui pe lista ta cel puțin 20 de licee.
Libertatea a aflat de ce 10 opțiuni pe lista de licee sunt prea puține și copilul tău poate rămâne nerepartizat. 1.306 elevi nu s-au regăsit în acest an pe lista celor repartizați după încheierea procedurii de repartizare electronică. Soluția: elevii trebuie să completeze peste 20 de opțiuni, pentru a fi siguri că vor fi admiși.
Citește și Confesiunile unei fugare. Pictorialul care a încins spiritele în România! Revista VIVA! are imagini cu Elena Udrea gravidă în Costa Rica