Conflictul a izbucnit iniţial în orașul Pantelimon, unde membrii celor două familii s-au lovit reciproc, din motive care deocamdată nu sunt cunoscute. Răniţii au ajuns la Spitalul Pantelimon pentru îngrijiri medicale, dar bătaia a continuat și în spital, unde rudele răniţilor au pătruns cu săbii și cu bâte, căutându-i pe rivali.

Pacienții și cadrele medicale s-au speriat, iar poliţia Capitalei a fost sesizată la 112 de angajaţii spitalului. Până la sosirea echipajelor de poliţie, agresorii au părăsit spitalul, a relatat News.ro.

În prezent, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Bucureşti fac verificări pentru identificarea şi depistarea celor implicaţi în conflictul violent. A fost deschis un dosar penal care vizează infracţiunile de tulburare a ordinii şi liniştii publice, distrugere, lovire sau alte violenţe. Cercetările se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

„La data de 21 septembrie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, de către angajaţii unui spital din sectorul 2, cu privire la un scandal la camera de gardă a unităţii spitaliceşti. Din verificările efectuate până în acest moment a rezultat presupunerea rezonabilă că, în urma unui conflict care ar fi avut loc, între două familii, în oraşul Pantelimon, mai multe persoane ar fi fost rănite. Ulterior, persoanele vătămate au ajuns la un spital din sectorul 2 al Capitalei”, a transmis Poliția Capitalei.

Scenele de groază au fost relatate de purtătorul de cuvânt al unității medicale la Digi 24. „Au intrat cu bâte, cu furci şi cu săbii, din ce am putut vedea în urma analizei imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din unitatea de primiri urgenţe. Au fost cam 10-15 persoane care au oprit în faţa porţii spitalului, au coborât în fugă şi efectiv au intrat fără nicio reţinere, fără a putea fi opriţi, în camera de gardă, în căutarea primelor victime, sosite cu mijloace proprii. Au fost foarte agresivi. Din fericire, personalul medical nu a fost agresat fizic, sunt doar foarte speriaţi”, a declarat Fiorela Mitoiu.

Cadrul medical a oferit detalii și despre pagubele făcute de scandalagii în spital: „Au lovit aparatură, au distrus un birou şi au dat cu bâta într-un calculator. Au ameninţat, au făcut scandal şi au părăsit repede unitatea de primiri urgenţe pentru că şi-au dat seama că sosesc organele de poliţie care fuseseră deja alertate de către personalul medical prin 112”.

Medicii nu au fost răniți, însă o femeie implicată în violențele din orașul Pantelimon, care era și ea la spital, a fost lovită de unul dintre rivalii familiei sale, după cum se vede pe imaginile video publicate de Libertatea de pe camerele de supraveghere.

„Singura persoană a fost agresată suplimentar a fost o femeie, chiar în zona de triaj a fost lovită de către unii din cei sosiţi. Din fericire, ceilalţi erau în investigaţii şi nu se aflau în UPU. I-au căutat prin toate camerele, intrând cu săbiile şi cu furcile, că erau cu furci dotaţi, dar pentru că nu i-au găsit, pentru că erau plecaţi în afara UPU, au părăsit, ulterior, fără alte victime suplimentare”, a povestit medicul.

Urmărește-ne pe Google News