Potrivit postului public de radio SVT, atacul a vizat rudele unui individ acuzat că are legături cu o reţea infracţională.

Un adult şi trei copii aflaţi în casă în momentul incidentului armat au scăpat nevătămaţi.

Poliţia a menţionat că verifică dacă această dublă crimă are legătură cu valul de violenţe înregistrat în zona capitalei Suediei în ultimele cinci săptămâni.

Autoritățile cred că o mare parte din violențele înregistrate în ultimele săptămâni sunt îndreptate împotriva rudelor celor care fac parte din rețelele criminale, potrivit The Guardian.

De câţiva ani, în Suedia au loc confruntări violente între bandele care îşi dispută controlul asupra traficului de arme şi droguri, de multe ori având loc incidente cu arme de foc şi explozii de bombe artizanale.

Conform datelor poliţiei suedeze, citată de Agerpres, în 2022 au fost consemnate 90 de explozii şi 101 tentative de atacuri cu explozibili. De asemenea, anul trecut, în Suedia au avut loc 391 de violenţe cu arme de foc, în 62 de cazuri înregistrându-se decese. 

În septembrie anul acesta, atacurile violente din Suedia au ridicat la sfârșitul lunii numărul celor uciși de focuri de armă la 11 – cel mai mare număr raportat într-o lună, de la începutul înregistrării acestor violențe, în 2016, conform The Guardian.

Urmărește-ne pe Google News