Fostul și actualul manager de spital Florin Secureanu poate afla, pe 8 februarie 2023, sentința definitivă în dosarul în care e acuzat că și-a făcut casă pe banii spitalului, iar o rudă a actualei soții a fost operată pe bani publici la un spital privat.
E data la care Curtea de Apel București poate pronunța soluția, au hotărât magistrații Mihaela Niță şi Cristina Craiu luni, 9 ianuarie 2023. Asta după 6 termene scurse în apel. În prima instanță, Tribunalul București l-a condamnat pe managerul de spital la 5 ani și 10 luni de închisoare, în aprilie 2022.
Însă nu e singurul dosar aflat pe numele lui Secureanu, fost șef al Spitalului Malaxa din estul Bucureștiului și actual director al spitalului din Jibou, județul Sălaj.
În 2017, cu trei ani înainte ca al doilea dosar să fie trimis spre judecată, a fost trimis în judecată într-un caz de delapidare.
După mai puțin de un an, în februarie 2018, 7 inculpați și-au recunoscut faptele și au fost condamnați la un total de 15 ani de închisoare. Secureanu a refuzat procedura simplificată, nu a recunoscut faptele și e încă judecat pe fond, unde s-a ajuns la termenul cu numărul 56.
Ce a decis Curtea
În cel de-al doilea dosar, Curtea de Apel a rămas în pronunțare după doar 6 termene, după ce i-a refuzat toate probele lui Florin Secureanu.
Astfel, Secureanu ceruse „efectuarea unei expertize financiar-contabile, reaudierea tuturor martorilor audiați în faza de urmărire penală, audierea numitei Toma Mirela, audierea titularului programului informatic Gestoc, efectuarea unei adrese către Camera de Conturi, efectuarea unei adrese către Primăria Municipiului București – Corpul de Control, depunerea la dosarul cauzei a procedurilor operaționale și de sistem ale programului informatic Gestoc, a atribuțiilor de serviciu și a fișelor de post”, însă CAB a respins cererile lui Secureanu.
Și a aprobat audierea unui singur martor suplimentar, cel cerut de procuror.
Ce se judecă în acest al doilea dosar de la Curtea de Apel
Echipa de investigații Gazeta Sporturilor & Libertatea a relatat despre actele de corupție ale managerului în toamna anului 2016. Cazul judecat acum a fost trimis în judecată de către DNA în 2020. Se referă la:
- Banii spitalului public băgați în casa lui Florin Secureanu.
- Banii spitalului public, 20.000 de lei, prin care Florin Secureanu a operat-o la clinica privată Monza pe mătușa iubitei lui, supranumită „Vrăbiuța” de către angajații de la Malaxa.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
misu50 • 12.01.2023, 17:19
S-a facut Masoneria de ras de atatea ori cu membrii ei, incat asta nici nu mai conteaza...
seaman651 • 12.01.2023, 10:20
"Justitia" romana, care asteapta pe sii speciale pentru a asigura "impartialitatea" judecatii, a verdictului. Adica trebuie sa intelegem cu suspendare, prescriere s.a.m.d.
Cătălin Tolontan • 12.01.2023, 12:04
seaman651 • 12.01.2023, 10:20
"Justitia" romana, care asteapta pe sii speciale pentru a asigura "impartialitatea" judecatii, a verdictului. Adica trebuie sa intelegem cu suspendare, prescriere s.a.m.d.
Romania a progresat. Justitia, de asemenea. Dar nu inseamna ca am ajuns unde trebuie. Sa nu dezarmam, in nicio tara nu merge vreo institutie de la sine, ci doar cu ajutorul monitorizarii cetatenilor. Multumim ca ne cititi!