Piftie
Ingredinte: Picioare de pasare, curcan, gasca, cocos, sorici de porc, din picioare de vaca si din cap de vitel, sare, usturoi, 1-2 cepe
Mod de preparare: Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare. Apa trebuie sa completeze jumatate din vasul ramas gol, dupa ce s-a pus carnea. Se ia spuma, pentru ca piftia sa fie cat mai limpede. Apoi, se pun 1-2 cepe. Piftia trebuie sa fiarba la foc potrivit si este gata dupa ce a fiert carnea, iar lichidul a scazut aproape la nivelul carnii. Se ia vasul de pe aragaz, se mai lasa 1/2 ora sa se racoreasca, apoi se scoate carnea, se curata de oase si se asaza in farfurii. Zeama se strecoara, se aduna grasimea de deasupra, se adauga usturoiul pisat, se lasa sa se limpezeasca, apoi se toarna peste carne. Se lasa sa se inchege.
Friptura de porc
Ingrediente: 750 g carne pulpa sau muschi, 2-3 linguri unt, piper, 5-6 catei usturoi, sare
Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de eventuale pielite, apoi se taie felii potrivit de groase. Se presara pe feliile de carne piper, sare si usturoi, apoi se lasa sa stea cel putin o ora cu aceste ingrediente. Se pot pune ori sa se friga si se stropesc cu unt, ori se pot pune la cuptor cu unt si din cand in cand se stropeste cu untura ei din tava, pana ce va fi bine fripta si rumenita.
Mod de servire: Se servesc cu garnitura de cartofi natur, cartofi pai, garnitura de orez sau ciuperci.
Salata de boeuf
Ingrediente: 4-5 oua fierte tari, 3-4 castraveti murati, 300 g carne de vita fiarta, 3 linguri maioneza, 2-3 linguri ketchup, 100 g, smantana
Mod de preparare
Se taie toate marunt si se amesteca bine cu maioneza, ketchup si smantana. Se sareaza si condimenteaza.
Mod de servire: Se serveste rece, ornata cu castraveciori murati.