Acest lucru înseamnă o rată a decesului de 0,22%, care este semnificativ mai mică decât cea a Italiei – unde mortalitatea a fost una dintre cele mai mari – la 8,3%, iar Marea Britanie la 2,2%. Asta în ciuda faptului că Germania are 10.688 de cazuri mai mari decât Marea Britanie, scrie publicația inews.co.uk.

O serie de strategii pe care Germania le-a luat pare să explice această rată, dar nu.

Testarea

„Test, testare, testare” a devenit recomandarea principală a OMS pentru combaterea virusului și a fost descrisă de experți drept cheia succesului în țări precum Coreea de Sud, care au implementat inițiative pe scară largă pentru a testa mii de oameni pe zi înainte de focar.

Christian Drosten, un medic virolog la spitalul Charité din Berlin, consilier al guvernului, a declarat la începutul acestei luni, că testarea este unul dintre motivele structurale ale fatalității scăzute a Germaniei. Punerea la dispoziție a testelor ușor și rapid a format baza abordării Germaniei cu privire la virus. Testele Covid-19 au fost disponibile prin asistența medicală de stat din Germania din ianuarie, mult mai devreme decât în majoritatea altor state.

În timp ce Germania nu testează la aceeași viteză extrem de accelerată ca Coreea de Sud, oamenii pot fi testați dacă prezintă simptome ușoare sau au avut contact cu o persoană infectată. În Marea Britanie, unele persoane încă se luptă pentru a avea acces la testare. Inițiative suplimentare, cum ar fi un site de testare a coronavirusului, sunt un exemplu despre modul în care țara a promovat accesul facil la acesta.

Grupa de vârstă mai tânără

Acea testare a relevat o răspândire mai largă a persoanelor cu afecțiunea, mulți dintre ei fiind tineri și care prezentau simptome neglijabile sau minore. Persoanele considerate un risc mai mare includ cele cu o afecțiune anterioară de sănătate, adulții de peste 70 ani și în prezent și femeile însărcinate. În consecință, rata mortalității germane ar fi mai scăzută, deoarece mai multe dintre cazurile pe care le raportează sunt mai ușoare.

Raportul Institutului Robert Koch de miercuri a constatat că majoritatea cazurilor – 6.557 din cele 8.198 înregistrate la acea vreme – aveau între 15 și 59 de ani, iar vârsta medie a fost de 47 de ani.

Comparativ cu Italia, care are a doua cea mai veche populație din lume, atunci este clar de ce cifrele sunt în parte mai puțin fatale decât acolo. Potrivit unui raport al sistemului național de sănătate al țării, vârsta medie a bolnavilor a Italiei a fost de 63, deși decesele erau la persoane mult mai în vârstă, iar 99 la sută dintre cei care au murit aveau o boală anterioară, a raportat Bloomberg. S-a constatat că vârsta medie a cazurilor care au murit a fost de 79,5.

Scenariu: 10 milioane de cazuri

Germania s-ar putea confrunta cu 10 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus în lunile următoare dacă cetăţenii săi nu respectă măsurile menite să încetinească răspândirea virusului, a declarat miercuri un înalt oficial în domeniul controlul bolilor, citat de agenţia DPA.

„Avem o dezvoltare exponenţială a epidemiei”, a declarat la Berlin preşedintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler.

 
 

Urmărește-ne pe Google News