Balconul, o structură din beton armat care servea drept pasaj de trecere la cel de-al treilea etaj al imobilului, s-a prăbuşit în jurul orei 22.30 peste cele de la etajele inferioare, unde se aflau mai multe persoane. Conform Prefecturii locale, aproximativ 800 de persoane au fost evacuate din clădire, relatează Rai News.

Un bărbat de 29 de ani, căsătorit şi tatăl unei fetiţe de 2 ani, şi o femeie de 35 de ani au murit în urma traumatismelor suferite. Răniţii au fost transportaţi la mai multe spitale din metropola italiană.

Imobilul unde s-a produs tragedia face parte dintr-un ansamblu de construcţii impozante, dar care sunt foarte degradate, denumite „vele“, având în vedere forma lor caracteristică.

Acest complex, situat într-unul din cele mai sărace cartiere din Napoli, face în prezent obiectul unui plan de renovare urbană lansat în aprilie de municipalitate. Multe alte „vele” au fost deja distruse.

Primarul oraşului, Gaetano Manfredi, care s-a deplasat la faţa locului în timpul nopţii pentru a participa la coordonarea acţiunii de salvare alături de prefect, a declarat că este „profund întristat de tragedia” care a avut loc în acest cartier din nordul oraşului Napoli.

Edilul a reafirmat că proiectul de renovare a „velelor” nu se opreşte şi că „angajamentul în favoarea Scampia va fi şi mai puternic decât înainte”.

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, într-un mesaj pe platforma X, solidaritatea cu „victimele, familiile şi răniţii”, adăugând că este „recunoscătoare pompierilor şi tuturor celor care s-au mobilizat pentru a oferi ajutor”.

Un mesaj de condoleanțe a transmis și premierul Italiei, Giorgia Meloni, pe rețeaua de socializare X.

FOTO: Captură video

Urmărește-ne pe Google News