Tragedia a avut loc la intrarea în localitatea Aldeni, comuna Cernătești, când albinele unei stupine au devenit foarte agresive și au înțepat trei persoane, dintre care două au decedat, doi bărbați de 33 și 42 de ani, și o alta – în vârstă de 30 de ani, se află în șoc anafilactic. Din fericire, după intervenția medicilor, victima și-a revenit din șoc și a putut fi transportată la spital, în încercarea de a fi salvată.

Din primele informații, se pare că albinele – care ar aparține unui apicultor din Berca, același județ – fuseseră aduse în Aldeni, unde sunt salcâmi, dintr-o altă zonă cu rapiță. Insectele ar fi atacat în momentul în care stupii au fost descărcați, agresivitatea lor fiind pusă pe seama temperaturii ridicate.

De altfel, una dintre victime a fost găsită lângă una dintre mașinile cu care fuseseră transportați stupii, iar a doua lângă cel de al doilea camion.

Unul din cei doi bărbați care nu au supraviețuit atacului albinelor agresive din Buzău

O alta variantă pe care o iau in calcul anchetatorii este aceea că s-ar fi putut răsturna un pavilion cu stupi și astfel ar fi fost atacați cei trei.

Între timp, continuă anchetă autorităților, polițiști și procurori, la fața locului, iar zona rămâne izolată.

În urmă cu aproximativ un an, un alt apicultor a fost ucis de albine, la Iași, în timp de fratele său erae în stare gravă.

Și tot anul trecut, dar în toamnă, un alt bărbat a fost ucis de un roi de viespi, în Vrancea, în timp ce cosea.



CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/ Ce spune Sore Mihalache despre al doilea copil. “Momentan, nu se pune problema. Punem accent pe dezvoltarea profesională”



 

Urmărește-ne pe Google News