Cele trei corpuri au fost recuperate şi 57 de persoane au fost salvate în urma acestui naufragiu în largul insulei Paros, potrivit sursei.

Cu câteva ore mai devreme, 11 corpuri au fost recuperate după scufundarea unei ambarcaţiuni cu peste o sută de migranţi la bord, eşuată joi pe o mică insulă din sudul Greciei.

Aproximativ 90 de supravieţuitori, 52 de bărbaţi, 11 femei şi 27 de copii, au putut fi salvaţi şi evacuaţi vineri dimineaţă de pe o insuliţă situată la nord de insula greacă Antikythera, a precizat pentru AFP un responsabil al pazei de coastă elene.

Naufragiul de joi a avut loc la o zi după răsturnarea unei bărci pneumatice care transporta migranţi în largul insulei Folegandros, tot în sudul Greciei, care a făcut cel puţin trei morţi.

2.500 de migranți au murit încercând să ajungă în Europa, în 2021

Autoritățile elene au criticat Turcia după ce peste 30 de migranți și-au pierdut viața, în timp ce încercau să traverseze Marea Egee cu bărci vechi și fără echipamente de salvare. Grecii sunt de părere că Ankara este incapabilă să oprească plecarea navelor de traficanți de migranți din porturile turce.

„Bande de traficanţi (de migranţi) îşi continuă activitatea criminală nestingherit. Ei sunt ucigaşii”, a declarat ministrul grec al transporturilor maritime, Giannis Plakiotakis, la televiziunea greacă.

Agenţia Naţiunilor Unite estimează că peste 2.500 de persoane au murit sau au dispărut pe mare încercând să ajungă în Europa între ianuarie şi noiembrie.

Accidente frecvente au loc când migranţii încearcă să ajungă în Grecia continentală sau Italia de pe coasta turcă a Mării Egee sau din altă parte în estul Mediteranei, pentru a evita o potenţială lungă şedere în una dintre taberele de refugiaţi din insulele greceşti.

Aproape un milion de persoane, majoritatea refugiaţi sirieni, au ajuns în UE în 2015, după ce au călătorit din Turcia către insulele greceşti din apropiere.

 
 

Urmărește-ne pe Google News