Liviu Dragnea a mai explicat că reprezentanții firmelor au înțeles că prin trecerea contribuțiilor nu vor avea cheltuieli mai mari, și că speră că și sindicatele s-au convins. ”Firma nu plătește mai mult, și salariatul ia un net mai mare. Pierde statul, dar pierde contabil. Câștigă pentru că se mărește contribuția la pensie și se mărește și consumul. Efectul este o creștere economică și cresc și veniturile”, a spus președintele PSD, arătând că acest lucru se va vedea în fluturașul de salariu.
Tudose, despre proiectul de buget pe 2018: Salariile și pensiile, în mod cert vor crește de anul viitor
Și premierul Mihai Tudose a precizat că este important ca bugetul pe anul viitor să fie făcut bine, să se respecte parametrii.
”Trebuie să respectam alocarile bugetare pentru pensii si salarii, la asta lucram acum. Am promis impreună cu partidul că nimeni nu va primi mai putini bani. Avem în vedere dezvoltarea României. Am pus bazele pentru proiectele de anul viitor. Salariile și pensiile, în mod cert vor crește de la anul viitor. Respectăm programul de guvernare literă cu literă și cifră cu cifră”, a dat asigurări șeful Executivului.
Preconizata trecere a contribuțiilor CAS și CASS în sarcina angajaților de la 1 ianuarie 2018 îi face pe angajații români să se aștepte la o scădere a salariilor lor nete începând cu acea dată.
Potrivit unui sondaj realizat de către o importantă comunitate online a angajaților din România, cei mai mulți angajați sunt de părere că nu vor fi ajutați de companiile pentru care lucrează să recupereze diminuarea estimată de 14% a salariului net.
Citește și: Azi e ziua de naștere a Regelui Mihai. Majestatea Sa împlinește 96 de ani. Cum sărbătorește alături de familie