”Nu avem de gând să renunţăm la sistemul nou de impozitare pentru că este un alt sistem prin care clasa mijlocie se dezvoltă. În perioada următoare o să analizăm cu foarte mare atenţie dacă anul 2018 este un interval suficient pentru a putea gestiona înfiinţarea acelui corp de 35.000 de consultanţi fiscali”, a spus Dragnea.

El a menționat că, dacă se va ajunge la concluzia că actualul sistem nu dă garanţia că, până la finalul anului 2018, aceşti consultanţi fiscali pot fi identificaţi, atunci introducerea impozitului pe gospodărie se poate amâna cu un an.

Liderul PSD a vorbit și în vizita pe care a făcut-o în Olt despre proiectul Guvernului. El a precizat că impozitul pe venitul global va fi o măsură bună, care va fi implementată într-o perioadă acceptabilă şi pentru cetăţeni și pentru buget. ”Se va ieşi cu proiectul final, nu cu intenţii, într-o perioadă rezonabilă. Dar nu este un nou impozit, este un nou sistem de impozitare, în care oamenilor să le rămână mai mulţi bani pentru a băga bani în economie şi în dezvoltare”, a explicat Dragnea.

În luna aprilie, Guvernul a ieșit public cu intenția de introducerea a impozitului pe gospodărie. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a declarat că românii vor putea să îşi deducă toate cheltuielile, potrivit prevederilor din programul de guvernare al PSD. Ministerul de Finanțe a început deja discuțiile privind acest tip de impozit.

Citește și: Ce trebuie să știți despre venitul anual pe gospodărie și ce deduceri aveți

”Este sistemul american, dacă vreţi. Dacă vor citi programul de guvernare vor înţelege, atunci, cum se face acest lucru. Ideea este să scoţi din economia neagră toţi banii posibili. Apropo şi de unde încasăm ca să mărim salariile, păi fiscalizăm totul. Dumneavoastră, de exemplu, dacă anul viitor veţi avea posibilitatea să duceţi copilul la şcoala de balet şi să vă deduceţi această chitanţă, această cheltuială? Dacă vă puneţi perdele în casă şi ştiţi că se pot deduce, mergeţi şi cereţi chitanţă? Veţi ajunge la un moment dat să cereţi de peste tot facturi. Vă duceţi copilul la meditaţii, cereţi şi puteţi să vă deduceţi”, a explicat ministrul.

Și președintele Klaus Iohannis a avut o reacție. El a cerut prudență în privința diverselor propuneri fiscale vehiculate în ultima vreme, mai ales dacă acestea nu sunt temeinic fundamentate.

”Îndemn ferm la prudenţă în legătură cu diverse propuneri fiscal care sunt vehiculate în ultima vreme, mai ales dacă nu sunt temeinic fundamenate, fără un proiect cooerent, fără garanţii clare în privinţa beneficilor, precum şi a capacităţii administrative. Vorbim despre viziune şi competitivitate pe termen lung”, a spus Iohannis, în cadrul evenimentului „Preşedintele în dialog cu mediul de afaceri”, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

 
 

Urmărește-ne pe Google News