„Colegii noştri au motivat, pentru că este o istorie care nu se mai termină, şi au spus, pe articolule declarate constituţionale, nu ar vedea de ce să nu se dea Ordonanţă de Urgenţă”, a spus Dragnea, la Parlament.

El a mai menţionat că unii colegi au prezentat argumente prin care au arătat că se prelungeşte foarte mult procesul de contestare la Curtea Constituţională şi de adoptate în Parlament.

PSD a decis, cu vot în unanimitate, ca Guvernul să ia în calcul o Ordonanţă de urgenţă pentru adoptarea Codului Penal şi Codul de Procedură Penală, modificate de Comisia Iordache.

Ordonanţa va fi dată doar pe articolele declarate constituţionale, cele declarate neconstituţionale urmând a fi trimise înapoi în Parlament.

Ministrul Justiţiei a declarat, după şedinţa PSD, că reprezentanţii Ministerului Justiţiei vor lua, din Codurile Penale, ceea ce este constituţional şi vor transpune într-o ordonanţă de urgenţă.

A fost o astfel de discuţie. S-a hotărât în unanimitate ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o OUG”, a spus premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx.

„Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestaţii, au fost trimise la Curtea Constituţională, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi, termenul a fost depăşit. Am vorbit despre această oportunitate”, a spus ea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte şi:  L-am văzut pe Burnei „operând” în instanţă. Mărturii ale părinților despre cum ar fi luat mită o somitate a medicinei!

 
 

Urmărește-ne pe Google News