Dragnea sesizează CCR privind un conflict între Parlament şi Ministerul Public, pe tema protocoalelor secrete între Parchete şi SRI.
Sesizarea a fost semnată de Florin Iordache, pentru că preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a delegat, în mod ciudat, chiar astăzi, atribuţiile către preşedintele comisiei speciale, fost ministru al Justiţiei şi iniţiatior al Ordonanţei 13.
Florin Iordache anunţa recent că analizează posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale cu un conflict juridic de natură constituţională pe tema protocoalelor de colaborare încheiate între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii, din 2009 şi 2016, susţinând că procurorul general a dat puteri sporite SRI, transformându-l în organ de urmărire penală.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că în coaliţia nu s-a discutat desprec acest lucru şi că nu este la curent cu un astfel de demers. El nu a vrut să comenteze nici oportunitatea depunerii unei astfel de sesizări, pe tema proocoalelor.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile lui Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, pentru data de 8 octombrie.

SRI a încheiat 565 de protocoale cu instituțiile statului după Revoluție, iar majoritatea sunt încă în vigoare. 337 de protocoale sunt încă active, a explicat preşedintele comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, Claudiu Manda, după ce l-a audiat pe directorul SRI Eduard Hellvig.

„Sunt semnate protocoale între SRI şi instituţii, cred că din anul 1990. În total, au fost 565 de astfel de acte, protocoale sau acorduri dintre cele 565, 432 au fost protocoale, restul au fost documente şi acorduri, 337 sunt active, 134 sunt denunţate şi 94 sunt abrogate ca urmare a modificării legislaţiei”, a spus Claudiu Manda, la finalul audierii. Toate cele 565 de protocoale vor ajunge pe masa membrilor comisie, într-o săptămână, a precizat președintele, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News