Conceput într-un mod mai puţin tradiţional, proiectul are ca scop deprinderea tehnicii şi a disciplinei necesare pe platoul de filmare. Finalul cursului constă în realizarea a trei scurtmetraje realizate de regizori români importanți și prezentate ulterior publicului.
Atelierul de actorie de film nu este o școală de interpretare, ci de asumare a tehnicii și a disciplinei fără de care actoria de film nu poate exista. Cursurile sunt concepute într-un mod mai puțin tradițional, fără ierarhii, fără manuale, examene și note, și se bazează atât pe experienţa celor trei actori. „Optăm pentru grupuri mici, pentru a crea o atmosferă confortabilă și o interacțiune cât mai directă. Mizăm pe provocare, discuții, implicare individuală, critici constructive și dezbateri „, susţin cei trei actori.
Iniţiatorii proiectului au precizat că în urma cursurilor, nu vor fi oferite diplome, în schimb absolvenţii vor avea ocazia să joace în filme realizate de regizori marcanţi ai cinematografiei româneşti.
„Diplomele participanților sunt filmele realizate la sfârșitul fiecărei sesiuni cu regizori importanți din cinematografia românească”, spun inițiatorii proiectului.
La primele două sesiuni au participat 58 de cursanți, care au jucat, la încheierea atelierului, în șase scurtmetraje regizate de Constantin Popescu, Tudor Giurgiu, Paul Negoescu, Iulia Rugină și Vladimir Dembinski. În curând, ultimele trei filme, realizate în cadrul celei de-a doua ediții a atelierului Actorie de film, vor fi prezentate publicului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro