„Fac naveta în fiecare zi de la Ploiești (orașul în care locuiește jurnalistul – n.r.). Nu e atât de greu, dacă îți faci o rutină din asta foarte clară, care la un momentdat te surmenează. Dorm în fiecare seară acasă, deci ăsta a fost punctul de la care am plecat”, a povestit Pătraru.

Pătraru călătorește cu unul dintre colegi, de asemenea ploieștean, care conduce mașina, iar în acest timp, el se poate ocupa de organizarea emisiunii, identificarea subiectelor, discuții cu sponsorii.

„Când vin la București, lucrez pe drum, când plec, la fel, lucrez sau citesc. Plec dimineața și vin seara, dar avem weekendul mai lung noi, fiindcă, neavând emisiune vinerea, sunt totuși trei zile și atunci ăla e timp petrecut exclusiv cu familia”, a povestit Dragoș Pătraru.

Se întâmplă, spune Pătraru, ca subiectele emisiunii să aibă ca sursă de inspirație chiar familia lui. Mai exact copiii. Andreea, 14 ani, și Robert, 9 ani, îi povestesc diverse întâmplări de la școală și, fără să-și dea seama, îi conturează, practic, o temă ce merită a fi abordată la „Starea Nației”.

„Copiii îmi spun ce pățesc pe la școală și mă mai inspiră cu unele lucruri care se întâmplă pe acolo. Și, da, discutăm chestiile astea, deși există o regulă, când suntem împreună să vorbim despre alte lucruri. Mult mai importantă mi se pare viața familiei mele în comparație cu ceea ce fac în rest”, a explicat jurnalistul.

Nemulțumit de rating

Totuși, Dragoș Pătraru spune că nu e mulțumit de performanțele pe care le are de când emisiunea se difuzează la Prima TV. Deși conducerea televiziunii i-a pus la dispoziției tot ce a solicitat, ratingul fluctuează foarte mult, nejustificat. De aceea, Pătraru spune că va încerca să schimbe formatul emisiunii, însă nu exclude ca emisia să se realizeze doar online în viitor și să fie difuzată pe site-ul Starea Nației.

Interviul integral poate fi urmărit AICI.

 
 

Urmărește-ne pe Google News