Dragoş Pîslaru a mai precizat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru România este, în mod informal, „un plan deja aprobat”.

„Începând cu acest moment, în calitate de coraportor și membru în grupul de lucru de monitorizare al Parlamentului European pentru implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență, urmăresc modul în care planul nostru aprobat este și respectat”, a subliniat europarlamentarul.

Data de lansare coincide, de obicei, cu anunțul unei vizite a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în țara respectivă. Pe data de 27 septembrie este anunțată această vizită.

Europarlamentarul USR PLUS Dragoş Pîslaru:

Afirmațiile europarlamentarului vin după ce purtătorul de cuvânt adjunct al Executivului comunitar, Dana Spinant, a anunțat că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în România pe 27 septembrie.

PNRR-ul României, la Comisia Europeană de peste trei luni

Planul Național de Redresare și Reziliență al României, care are 1.203 pagini, a fost depus la Comisia Europeană pe 31 mai și apoi a fost publicat integral de Guvernul României pe 2 iunie.

Premierul Florin Cîțu a declarat atunci că banii pe care România îi așteaptă de la Comisia Europeană vor fi folosiți pentru a construi autostrăzi, „sute de școli și creșe” și pentru renovarea și construirea a „zeci de spitale”.

În baza PNRR, România așteaptă de la Uniunea Europeană 29,2 miliarde de euro, adică 14,2 miliarde de euro sub formă de granturi și 15 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!
 

Urmărește-ne pe Google News