Hotărârea însă nu este definitivă și poate fi contestată în termen de trei zile.
„Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul-condamnat SĂVULESCU EMIL DRAGOŞ. În baza art. 598 alin. 1 lit. c teza a II-a C.pr.pen., constată că sentinţa penală nr. 148/10.07.2017 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr. 32/A/07.02.2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, nu mai poate fi pusă în executare faţă de contestatorul-condamnat SĂVULESCU EMIL DRAGOŞ, ca urmare a recunoaşterii şi executării pedepsei în Republica Italiană, potrivit Ordonanţei nr. 6340/30.05.2024 pronunţată de Tribunalul de Supraveghere din Milano.”, precizează decizia publicată pe portalul Curții de Apel.
„Anulează mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 288/2017 din 07.02.2019, emis de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală şi retrage mandatul european de arestare nr. 2 din 08.02.2019. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie, în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia persoanei condamnate şi a procurorului, prin intermediul grefei instanţei, azi, 13.12.2024.”, mai arată documentul.
A fugit în Italia
Dragoș Săvulescu, fost acționar al clubului Dinamo, fusese condamnat în 2019 la cinci ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a plajelor din Mamaia. Înainte de pronunțarea sentinței definitive, acesta a fugit în Italia, unde ulterior s-a predat autorităților din Napoli.
Instanțele italiene au refuzat extrădarea și au redus pedeapsa la doi ani și cinci luni de închisoare cu suspendare. Totodată, Tribunalul de Supraveghere din Milano a constatat prescrierea faptelor, invocând deciziile Curții Constituționale din România privind prescripția.
Curtea de Apel București a stabilit că sentința nu mai poate fi executată pe teritoriul României, conform unei ordonanțe emise de instanțele italiene. Decizia nu este definitivă.