„Casa bunicilor mei e în apă, iar pentru o casă veche de lut, asta poate fi fatal. Nu-i o apă curată, căci vine cu tot ce au oamenii prin grajduri și wc-uri. În urmă rămâne o casă plină de noroi și obiecte ude și o imensă tristețe, furie si resemnare”, spune Oana Deliu, care locuieşte în Sibiu, dar a copilărit în Slobozia Conachi din Galaţi.

Munca multor oameni s-a pierdut în jumătate de oră. Și vai, câtă muncă va fi de-acum încolo ca să poată locui din nou omenește în acele case. Toate satele copilăriei mele sunt sub ape – Cuza Vodă, Pechea, Cudalbi, Slobozia Conachi.

„Îmi suflec mânecile și mă duc să dau o mână de ajutor! Dacă are cineva de împrumutat un dezumidificator profesional, din acela folosit în construcții, pentru mai multe săptămâni, vă rog dați un mesaj”, mai scrie Oana Deliu.

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, ministrul de Interne Cătălin Predoiu şi şeful DSU Raed Arafat au ajuns duminică la Slobozia Conachi, din judeţul Galaţi, judeţ grav afectat de inundaţii în care 4 persoane au murit şi mii de gospodării au fost distruse de ape, sute de oameni fiind evacuaţi, transmite News.ro. La Slobozia Conachi a fost amenajată o tabără pentru sinistraţi.

În localităţile Slobozia Conachi şi Pechea vor fi amenajate două tabere, cu o capacitate de 400 de locuri fiecare, ce vor fi pregătite pentru preluarea persoanelor ale caror locuinţe sunt grav afectate de inundaţii, anunţa sâmbătă seara Guvernul.

La Slobozia Conachii, aproximativ 700 de locuințe au fost afectate de viituri, iar imaginile surprinse acolo sunt dramatice.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Urmărește-ne pe Google News