Reprezentanţii ONGului CIADO, o organizaţie antidrog, au primit de curând semnale că, în Capitală, se consumă noi tipuri de droguri.
Din informaţiile voluntarilor care lucrează aici, este vorba despre comprimate halucinogene, viu colorate, pe care traficanţii au imprimat logouri ca Tesla – constructor de automobile electrice din America, sau Dom Perignon – celebra şampanie franţuzească.
Acest nou tip de drog, susţin reprezentanţii CIADO, ar fi fost “delicatesa” unei petreceri house care a avut loc de curând în Bucureşti, fiecare “bomboană” fiind vândută cu preţuri între 50 şi 70 de lei.

Sunt aduse din cluburi din Europa

Pe fir au intrat şi poliţiştii antidrog din Capitală, care verifică acum de unde au fost aduse aceste pastile halucinogene şi cine sunt dealerii.
Este posibil, spun ofiţerii care au, în fiecare an, peste 2.000 de prinderi în flagrant ale traficanţilor, ca aceste comprimate să fie aduse din cluburile din Germania sau Olanda.
“Sunt fabricate din amestecuri de substanţe halucinogene cu efecte dintre cele mai dezastruoase pentru organism”, ne-au declarat ofiţerii de la Crimă Organizată.
Pilulele sunt chimicale care, consumate regulat, pot duce la afecţiuni respiratorii, probleme cardiace şi, uneori, chiar la deces. Colorarea pastilelor şi imprimarea unor mărci cunoscute sunt făcute pentru a-i atrage pe consumatori.
“De-a lungul timpului, am mai descoperit la dealeri comprimate de ecstasy în formă de inimioară, de cercei şi de inel”, au mai spus poliţiştii.

Urmărește-ne pe Google News