Atacul a fost efectuat în comun de Serviul de Securitate ale Ucrainei (SBU), Forțele pentru Operațiuni Speciale și unități din Forțele de Apărare, susțin surse din serviciile secrete ucrainene, citate de publicațiile Unian și Ukrainska Pravda.

Potrivit acestor surse, dronele au vizat depozite de bombe glisante, parcări de avioane militare Su-25 și Su-34, precum și zone de depozitare a kerosenului.

Baza aeriană Borisoglebsk este o țintă prioritară pentru Kiev, deoarece este folosită de ruși pentru a efectua atacuri cu bombe glisante împotriva localităților din Ucraina. De altfel, ucrainenii susțin că au lovit deja de trei ori acest obiectiv strategic.

Șeful Centrului Ucrainean pentru Securitate și Cooperare, Serghei Kuzan, consideră că distrugerea bazelor aeriene rusești este necesară pentru „slăbirea monstrului” și poate fi o cale spre grăbirea sfârșitului războiului.

Într-o intervenție la New Voice, Kuzan afirmă că atacul de la Borisoglebsk îi va pune pe gânduri pe oficialii militari de la Moscova. „Faptul că Serviciul de Securitate a găsit cheia și și-a făcut drum prin sistemul de apărare aeriană stratificată (al acestui aerodrom special – n.r.) este, cred, ceva ce rușii vor încerca să înțeleagă pentru mult timp de-acum încolo, în primul rând cum de s-a întâmplat așa ceva”, a subliniat el.

Guvernatorul Voronejului, Aleksandr Gusev, a anunțat pe canalul său de Telegram activarea sistemelor de apărare antiaeriană în patru districte ale regiunii. Potrivit acestuia, 16 case au fost avariate și un localnic a fost rănit în urma atacului.

Presa ucraineană relatează că patru incendii au izbucnit la baza aeriană Borisoglebsk. Canale rusești de Telegram au publicat la rândul lor imagini surprinse în urma atacului.

Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării nu spune nimic despre situația de la baza aeriană de la Borisoglebsk și susține doar că a doborât 113 drone în patru regiuni situate la granița cu Ucraina, dintre care 25 în Voronej.

Urmărește-ne pe Google News