,,O explozie a zguduit uzina biochimică Biohim din regiunea Tambov, Rusia, provocând un incendiu de scurtă durată. Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime”, a declarat guvernatorul Maksim Egorov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram

Ministerul rus al Apărării a raportat distrugerea a 18 drone ucrainene, dar nu a inclus Tambov în raportul său.

Uzina Biohim din regiunea Tambov, situată la 450 km sud-est de Moscova, este unul dintre cei mai vechi producători ruși de ,,produse de importanță strategică pentru stat”. Conform site-ului companiei, principala lor producție este etanolul.

Marți, guvernatorul regiunii Tula a raportat un atac cu drone ucrainene asupra a două distilerii din Efremov și Lujkovski. Dmitri Miliaev a confirmat că nu există răniți și că situația este sub control.

Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, a anunțat că un alt atac cu drone ucrainene a avariat o cazangerie și o clădire nerezidențială. Nu s-au înregistrat răniți.

Ucraina nu a comentat imediat, dar a declarat că atacurile aeriene din Rusia sunt un răspuns la bombardamentele Moscovei. Kievul vizează infrastructura crucială pentru eforturile de război rusești.

Urmărește-ne pe Google News