Mai mulți oameni care și-au cumpărat locuințe în zonă încearcă de aproape un deceniu ridicarea barierilor de pe Bulevardul Paradisul Verde pentru a nu mai sta la bunăvoința lui Țânțăreanu. Artera este resticționată cu bariere și nu se poate intra decât cu cartele speciale. Proprietarii din zonă au apelat inclusiv la instanțe pentru a putea nu mai sta la mâna barierilor lui Țânțăreau.
Erau drumuri publice acum 14 ani
Prin Hotârârea de Guvern 930/2002, executivul de la acea vreme condus de Adrian Năstase stabilea care era domeniul public al județului Ilfov, precum și al orașelor și comunelor din aceast județ. În acest document, publicat în Monitorul Oficial nr 882 bis pe 16 septembrie 2002, sunt trecute și Drumul de exploatare (De) 129/1 , 129/2 și Drumul de exploatare (De) 248/1.
După nouă ani, în 2011, nu se știe cum, firma API Construcții Investiții, administrată de Cristian Țânțăreanu, intabula drumul De 248 ca pe drum privat, numărul de cadastru al arterei publice era 102114.
Drumul comunal era redenumit Bulveradul Paradisul Verde și reprezintă locul pe unde se intră în complexul de lux unde și-au achiziționat vile foarte multe vedete din lumea afacerilor și a sportului. Astfel, aici au sau au avut vile: Cristi Chivu, cântăreaţa Anca Ţurcaşiu, vedeta Antenei 1 – Simona Gherghe, Octavian Belu, Gabi Szabo şi înotătoarea Camelia Potec.
Nu este singurul caz. Primăria Corbeanca a eliberat încă din anul 2010 un document din care reiese că Strada Școlii aparține domeniului public. Astfel, administrația locală recunoaște că DE 106, fiind în momentul de față asfaltat, în urma hotărâriii 22/28/10.2004 a Consiiului Local Corbeanca a reprimit denumirea Strada Școlii. Și pe această arteră, Cristian Țânțăreanu a impus bariere.
Reporterii “Libertății” s-au deplasat în Corbeanca de două ori pentru a verifica dacă se permite sau nu accesul liber pe cele două drumuri publice. Într-o zi de vineri, când se realizau lucrări de construcții în zonă, am reușit să trecem de barieră. A doua oară, într-o sâmbătă, am fost opriți de paznici de la barieră și am fost întorși din drum, spunându-ne că este un drum public. O parte dintre rezidenții. Constantin Oprea, unul dintre rezidenții ansamblului de vile din Corbeanca, s-a declarat nemulțumit de această situația și a atacat în instanță decizia de a posta bariere cu paznici pe drumuri publice.
Reprezentanții Primăriei Corbeanca au refuzat să ne răspundă timp de aproape o săptămână la întrebarea de ce drumurile publice respective au fost transformate în proprietăți private.
Cristian Țânțăreanu nu a putut fi contact, iar reprezentanții firmei sale ne-au transmis că punctul de vedere este același ca cel trimis și instanțelor. Acolo, compania lui Cristian Țânțăreanu susține că drumurile respective sunt private și au fost achiționare odată cu terenurile din zonă. Însă, conform legislației drumurile nu pot fi achiziționate și nici nu se poate institui drept de servitute pe ele.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro