Întreprinderea individuală Dinu Șt. Elena a câștigat un contract de curățenie de 56.000 de lei, pe 5 luni, cu DSP Dâmbovița, în 30 martie 2020.
“Era un contract foarte avantajos față de precedentul, când aveam o firmă. Fiind întreprindere individuală nu se mai adaugă TVA, deci suma pe care o plătește DSP este mai mică”, a declarat directorul DSP Dâmbovița, Sorin Stoica, pentru Libertatea.
Contractul era pe cinci luni. În fiecare lună, DSP se angaja să plătească pentru curățenie 11.244 de lei. În total, contractul valora 56.222 de lei.
Ne puneau la dispoziție 4 oameni full-time, adică opt ore pe zi, care stăteau la sediul DSP. Gândiți-vă că nu e mult deloc. 11.000 de lei ca să plătești patru oameni. Directorul nostru economic mi-a spus că profitul era foarte mic, undeva la 5%.
Sorin Stoica, șeful DSP Dâmbovița:
Întreprinderea individuală nu mai exista însă în actele oficiale de mai bine de un an. Potrivit documentelor publice de pe site-ul Ministerului Finanțelor, entitatea privată a fost radiată pe 18 martie 2019.
“SICAP trebuia să ne avertizeze”
“Habar nu am avut că firma e radiată”, s-a apărat directorul DSP Dâmbovița. “Eu am un director economic foarte bun, nici el nu-și explică situația. Practic, SICAP ar fi trebuit să îl avertizeze că e radiată. Înțeleg însă că, fiind întreprindere individuală, nu l-a avertizat”, a încercat Sorin Stoica să explice situația.
“Vă dați seama ce nebunie e acum cu pandemia, numai de contractul pentru curățenie nu mai aveam timp eu”, a afirmat directorul.
Acesta a precizat pentru Libertatea că firma a ieșit oricum în pierdere.
Noi, înainte să aflăm de radiere, am încercat să plătim banii pe prima lună în care au prestat deja serviciile, iar contul bancar era inactiv și s-au întors banii la noi. Contractul l-am reziliat. Deci, acum, ca să recupereze banii pe luna lucrată, firma nu poate face altceva decât să ne dea în judecată, altfel nu avem cum să plătim. Înțeleg că ei au achitat salariul oamenilor, deci ies în pierdere.
Sorin Stoica, șeful DSP Dâmbovița:
Libertatea nu a reușit să ia legătura cu persoana care deține întreprinderea individuală. Numărul de telefon mobil înscris la Ministerul de Finanțe are o cifră în minus, iar un alt număr de mobil care apare în actele publice este închis.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro