Direcția de Sănătate Publică nu răspunde clar dacă a dat sau nu autorizație TIR-ului transformat în morgă, ci doar o numește “alternativă provizorie” pentru “extinderea spațiului destinat persoanelor decedate cu un container care să asigure temperatura și condițiile corespunzătoare normelor în vigoare”.
Întrebarea ziarului fusese punctuală, dacă DSP a dat sau nu autorizație remorcii.
81.000 de lei costă TIR-ul și transportul
TIR-ul e pe arena CFR din oraș, la 5 kilometri de spitalul de boli infecțioase. Costul înțelegerii între spital și firma Casa Funerară Octavian și Adi SRL este de 81.000 de lei, cost ce înglobează și transportul.
“Facem asta când serviciul nostru mortuar este plin. Depinde în mod special de perioada de weekend”, a spus managerul unității medicale, Cristian Oancea.
Acesta a punctat că, din ce știe el, remorca are aviz de la DSP.
Iată întregul răspuns al Direcției de Sănătate Publică Timiș:
“În actualul context epidemiologic provocat de infecția cu virusul SARS-CoV-2 și în condițiile în care numărul persoanelor decedate cu această patologie este în creștere, capacitatea de depozitare a acestora în spațiile special destinate și care sunt parte integrantă din structura unităților sanitare cu paturi este utilizată la maxim, uneori depășită.
Pe acest considerent, ca alternativă provizorie, s-a recurs la extinderea spațiului destinat persoanelor decedate cu un container care să asigure temperatura și condițiile corespunzătoare normelor în vigoare, amplasat în imediata vecinătate a unei unități sanitare desemnate suport COVID conform Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 555 din 3 aprilie 2020, cu modificările și completările ulterioare.
Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș verifică modul în care sunt respectate cerințele sanitare în acest domeniu”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro