”Cred că domnul Păunescu a dăruit mult mai mult decât puteam noi toţi să ducem şi să înţelegem. Poate de aceea pe mulţi i-a deranjat, i-a deranjat valoarea sa pentru că ştiau că nu pot să ajungă la aceeaşi calitate pe care o avea dânsul. Cred că unora le-a fost şi frică de el, asta şi înainte de ’89, de aceea Cenaclul s-a încheiat brusc şi le-a fost frică de el şi după ’89. Nu putea fi oprit, nu putea să i se pună pumnul în gură. Era o personalitate cu totul şi cu totul specială”, a declarat Ducu Bertzi pentru Agerpres.
El şi-a adus aminte de anii petrecuţi împreună cu poetul în anii de glorie ai Cenaclului Flacăra când s-au lansat foarte multe cântece care, în prezent, sunt pe buzele tuturor românilor, dar şi momentul când a cântat pentru prima oară melodia interzisă de regimul comunist, ‘Deşteaptă-te române’. ”
Anii petrecuţi de mine alături de poet în Cenaclul Flacăra au fost cei mai importanţi. În Cenaclul Flacăra am simţit pentru prima oară spiritul libertăţii. În perioada aceea am lansat cântecul meu ‘Când s-o împărţit norocu’ care a ajuns extrem de cunoscut în întreaga comunitate românească, oriunde s-ar afla aceasta. Tot în acea perioadă, alături de poet am învăţat Doina lui Eminescu, am cântat pentru prima oară un cântec care era interzis – ‘Deşteaptă-te române’. Au fost ani extrem de importanţi, ani în care mi-am desăvârşit cariera artistică şi ani de experienţă maximă fiindcă poetul avea o personalitate complexă şi aveai numai de învăţat”, a mai spus artistul.
Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimneaţa la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală.