• ”Lucrurile scapă de sub control. Dacă-n 2017, în condițiile în care aveam monitorizare cât de cât rezonabilă a vitezei de deplasare, am avut 1.951 de morți, în 2019, sunt convins că vom sări peste 2.000 de morți. În condițiile în care avem această infrastructură neancorată în realitatea rutieră, suntem mobilizați să reducem viteza, s-o adaptăm la această infrastructură” a spus Dumitru Coarnă, la B1 TV.
  • ”Da, dar să știți că viața noastră nu se prelungește. Dacă reducem viteza, petrecem jumătate din viețile noastre pe drum” a punctat Radu Buzăianu.

”Te duci la moarte sigură”

  • ”Eu am participat, la fața locului, la multe accidente rutiere, dvs. nu! Asta e diferența între noi. Sigur că, dacă avem o infrastructură corectă, lucrurile sunt într-o altă logică. Ați văzut acel accident pe de București-Târgoviște. (Află cine este victima accidentul din județul Dâmbovița, de care vorbește Dumitru Corană – n.r.) Acolo, cu 120 de km/h, te duci la moarte sigură. Marea problemă în noul Cod Rutier este presemnalizarea radarelor. În situația în care administratorul drumurilor nu montează acele panouri, vom fi în imposibilitatea de a aplica amenzi când constatăm o încălcare a legii”, a mai afirmat Coarnă.
  • Buzăianu a intervenit critic: ”În loc să se monteze tufișuri la fața locului ca să ascundem mașinile de poliție, în loc de tufișuri presemnalizăm radare”.
  • ”Întrebați-l pe colegul dvs. Huidu, prefera un tufiș decât să aibă trei morți pe conștiință. Prefera un tufiș decât să doarmă în fiecare seară cu trei morți în cap? Întrebați-l pe Huidu, care tot timpul ne lua la mișto cu tufișul. Pânda e o activitate poliețenească universal valabilă. Cine vă obligă să nu respectați legea? De ce vă e teamă de radare presemnalizate, dacă respectați legea?” a afirmat Dumitru Coarnă, la B1 TV.
  • ”Amenda e ultima problemă, viața și integritatea corporală e problema de bază aici” a subliniat președintele SNPPC, care nu crede că vor fi montate radarele.

Nici politiștii rutieri nu vor radarele la vedere. I-au scris lui Klaus Iohannis să nu promulge legea.


Citește și: OPINIE / Christian Van Thillo: Respingerea reformei copyrightului dă dreptul giganților internetului de a fura la alții pentru a face profit


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News