Magazinele din toată țara au fost luate cu asalt, în acest weekend, de oameni care s-au aprovizionat cu ulei. Imagini cu persoane care cărau și câte două cărucioare pline cu baxuri de ulei au apărut pe rețelele de socializare din mai multe localități ale țării.

„Am văzut că s-a iscat iar o mare isterie legată de faptul că România nu ar avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei. Profit de această ocazie să le spun tuturor românilor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă – nici măcar nu a fost însămânţată floarea-soarelui – dar avem stocuri de ulei, astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibru”, a anunţat, sâmbătă, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu.

Pe lângă faptul că se află în depozite suficiente cantităţi de ulei pentru a nu crea dezechilibre, avem şi stocuri de floarea-soarelui la fabricile producătoare de ulei din ţara noastră şi, slavă Domnului, avem fabrici producătoare de ulei, nu depindem de importuri majore în această privinţă.

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu:

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut, sâmbătă, un apel către cetăţeni, îndemnându-i la responsabilitate şi să-şi gestioneze coşul zilnic „cu cumpătare”, subliniind că, în acest moment, nu există nicio problemă de aprovizionare, informează Agerpres.

„Fac un apel către cetăţeni să aibă o atitudine responsabilă şi să îşi gestioneze cu cumpătare consumul zilnic. Nu este nicio problemă de aprovizionare la acest moment în funcţionarea reţelelor de comercializare a unor astfel de produse”, a declarat Dan Cărbunaru.

La rândul său, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă consumatorilor să limiteze achiziţia de ulei doar la strictul necesar, fără să golească rafturile magazinelor,

„Asistăm în aceste zile la acţiuni sau atitudini menite să iasă din sfera umanului şi aici mă refer la umplerea cărucioarelor cu ulei sau alt produs sau la comenzi fie şi online de 1.000 de litri, făcând astfel imposibilă achiziţionarea unei unităţi de către omul de lângă noi. Limitaţi achiziţia doar la strictul necesar şi nu goliţi rafturile magazinelor, dacă produsul nu vă este absolut necesar”, a scris Paul Anghel pe Facebook.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Isteria uleiului urmează după cea a carburantului, când, miercuri seara, benzinăriile din Bucureşti şi din toată ţara au fost asaltate de şoferi, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru.

Urmărește-ne pe Google News