„Săptămâna viitoare se mai diminuează acest val, temperaturile mai scad, aici, spre sud, să mai fie valori ușor peste 34-35 de grade, în restul teritoriului să fie mai bine din punct de vedere termic, dar când se schimbă un val de aer cald cu unul cu câteva grade mai mic se întâmplă să avem instabilitate atmosferică accentuată”, transmis Elena Mateescu, directorul ANM, la Digi 24.

„Prin urmare, scăpăm încet-încet de temperaturile acestea ridicate, însă va fi o perioadă în care, la un moment dat, fiecare regiune va experimenta din nou fenomene specifice instabilității atmosferice accentuate, adică pot fii vijelii, grindină de dimensiune medie, poate chiar mare, ploi torențiale și acumulări mai mari de apă”, a continuat Elena Mateescu.

Potrivit meteorologilor, această schimbare a vremii se va face după trecerea de la o masă de aer caldă la cea mai rece, care va veni dinspre Europa centrală.

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 21 iunie, noi avertizări meteo de vreme extremă valabile: cinci județe din sud se află sub cod roșu pe 22 iunie, iar duminică, 23 iunie, avertizarea de cod roșu este valabilă în opt județe și București.

Urmărește-ne pe Google News