UPDATE ora 10:00: Şi clubul Casa di David din Capitală a fost amendat sâmbătă seara în urma controalelor efectuate de poliţişti.

Casa di David a primit o amendă de 10.000 de lei şi, respectiv, 8.000 de lei pentru nerespectarea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID.

Şi în acest caz, Direcția de Sănătate Publică a constatat și aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei pentru încălcarea unor prevederi din domeniu.

Având în vedere că operatorul economic a mai fost sancționat, este analizată de către DSP posibilitatea aplicării și altor măsuri din competență.


Poliția Capitalei a anunțat, sâmbătă seară, că în urma controalelor au fost date amenzi pentru două localuri din sectoarele 1 și 2.

Clubul Loft a fost sancționat contravențional cu amendă de 10.000 de lei pentru încălcarea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi cu suma de 2.000 de lei pentru nefuncționarea sistemului de supraveghere video.  

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a constatat și aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei pentru încălcarea unor prevederi din domeniu.

Potrivit Poliţiei Capitalei, având în vedere că operatorul economic a mai fost sancționat,  este analizată de către Direcția de Sănătate Publică și măsura de  suspendare a activității.

Clubul Loft din București a mai fost amendat cu suma de 2.000 de lei în luna noiembrie a anului trecut, după ce polițiștii au primit o sesizare referitoare la nerespectarea măsurilor de distanțare fizică.

Bamboo din București, primul club închis de autorități în pandemie

Ministrul de interne, Lucian Bode, a anunțat, pe 25 martie, că localurile care nu vor respecta regulile impuse de autorități în perioada stării de alertă vor avea activitatea suspendată, dacă sunt amendate de mai multe ori.

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a relatat, pe contul său de Facebook, că zilele trecute, Poliţia Locală a descoperit că la clubul Bamboo se construieşte un cort, chiar dacă, spune edilul, nu există autorizaţie.

„Nici nu aveau cum să aibă, spaţiul respectiv e sit arheologic protejat şi nu se poate construi pe el nimic”, a scris Radu Mihaiu. El a spus că, deși „Poliția Locală a formulat o plângere penală, conform procedurii”, cei de la Bamboo „au continuat”.

În urmă cu două zile, conducerea clubului anunța că sâmbăta aceasta va avea loc o petrecere care va începe la ora 1:00 și se va termina la 6:00 dimineața.

Controale în clubul Bamboo (Foto Facebook Radu Mihaiu)

Sâmbătă seară, poliţiştii au efectuat controale la clubul Bamboo. În urma verificărilor, Poliţia a constatat că „spațiul este în concordanță cu legislația în vigoare”, dar unele dintre mesele amenajate pe terasă nu aveau între ele distanța legală, motiv pentru care clubul a fost amendat cu 30.000 de lei.

Totodată, s-a mai constatat că „operatorul economic nu deține autorizație de funcționare”, motiv pentru care a mai fost aplicată o amendă de 1.000 de lei și „măsura complementară aferentă de suspendare a activității”, a anunțat Poliția Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News