MApN precizează într-un comunicat că „a decis retragerea proiectului de modificare a Legii nr. 263/2010, ca urmare a observațiilor primite până la acest moment, în cadrul procedurii de transparență decizională începută în data de 17 martie”.
În același comunicat, MApN mai spune că proiectul a fost „inițiat și elaborat de instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, adică Armata, Poliția, Jandarmeria și serviciile secrete.
„A avut ca scop crearea cadrului normativ care să permită încadrarea activității personalului civil din propriile instituții în condiții de muncă deosebite și speciale, similar prevederilor aplicabile personalului militar și polițiștilor”, precizează Ministerul Apărării, condus de Angel Tîlvăr (PSD).
Proiectul retras prevedea „crearea dreptului” pentru angajații civili din propriile instituții „de reducere a stagiului de cotizare la sistemul public de pensii realizat în condiții deosebite sau în condiții speciale, prin acordarea de perioade suplimentare la calculul vechimii în muncă, în vederea pensionării”.
G4Media a scris că proiectul potrivit căruia angajații civili din instituțiile militare ar fi putut să se pensioneze anticipat a fost pus în dezbatere publică în contextul în care coaliția de guvernare trebuie să înceapă discuțiile din Parlament pe tema reformei pensiilor speciale.
Fotografie cu caracter ilustrativ: MApN
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro