Bucureștenii care ajung în Parcul Lumea Copiilor sâmbătă și duminică vor fi întâmpinați de cântările artiștilor și de glumele prezentatorului – care i-au costat pe cetățeni în total peste 120.000 de euro, așa cum a scris Libertatea zilele trecute -, și de miros de mici și cartofi prăjiți.

Peste 20 de căsuțe colorate au fost montate de-o parte și de alta a scenei, pe aleea principală a parcului, însă câteva au rămas închise în prima zi a evenimentului. Comercianții vând aici de la produse artizanale și obiecte vestimentare, la chipsuri ambalate, limonadă făcută pe loc, clătite și friptură. Căsuțele au fost cumpărate de primărie prin Administrația Piețelor în urmă cu trei ani și de atunci au fost folosite la toate evenimentele majore organizate de sectorul 4.

Căsuțele, devenite depozite de gunoaie

Nu știm însă unde și în ce condiții sunt depozitate spațiile din lemn după fiecare târg sau concert, dacă sunt supravegheate, ori sunt lăsate la voia întâmplării.

Primăria Sectorului 4 nu ne-a răspuns.

Răzvan Sava, președintele PNL Sector 4, susține că atunci când nu sunt evenimente, căsuțele ajung depozite de gunoaie.

Un filmuleț postat de președintele PNL Sector 4, Răzvan Sava, la începutul anului pe pagina sa de Facebook arată cum căsuțele colorate se transformă, de la un târg la altul, în depozite de gunoaie și adăposturi pentru oamenii străzii.

Captură – Gunoaiele găsite de Sava într-o căsuță

Căsuțele erau la acel moment lângă parcarea din zona Pieței Progresu, potrivit lui Răzvan Sava.

Imaginile vorbesc de la sine: cârpe, saci din plastic, hârtii, resturi de mâncare, chiar și o canapea veche abandonată. Podelele sunt acoperite de pete mari de mizerie, iar într-unul dintre spații atârnă o patura de tavan. Un adevărat focar de infecții.

De la gunoaie, la clătite și socată

Acum, aceleași căsuțe au ajuns în Parcul Lumea Copiilor, la Zilele Sectorului 4. Din ele, comercianții vând inclusiv și mai ales mâncare neambalată, chiar pregătită pe loc de cei care au închiriat spațiile de la primărie: clătite, plăcintă, cartofi prăjiți, friptură, limonadă.

Libertatea a stat de vorbă cu câțiva dintre comercianții de la târg, care spun că au primit căsuțele în stare bună, curate. Imaginile cu spațiile pe care chiar ei le folosesc acum i-au făcut să ridice din umeri, un răspuns aproape universal: „Atâta timp cât le-au curățat înainte să ni le dea nouă… nu știu, uite, e totul curat, îngrijit”.

Purtătorul de cuvânt al primăriei: „Scrie ce vrei, nu mă mai întreba nimic”

La evenimentul care a debutat vineri, Libertatea l-a găsit și pe purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4, Cristian Zărescu. După ce i-am arătat imaginile și l-am întrebat de starea căsuțelor, reprezentantul primăriei ne-a întors spatele. Singurul răspuns obținut a fost: „Scrie ce vrei”, iar după câteva insistențe: „Te rog frumos, nu mă mai întreba nimic”.

Ziarul a trimis o solicitare scrisă la primărie vineri seară, pentru un punct de vedere oficial, care nu ne-a fost transmis până la publicarea acestui text.

CITEȘTE ȘI:

Cum sparge primarul Băluță banii publici: aproape 120.000 de euro pentru artiști cu tarife supraevaluate, de ”Zilele Sectorului 4”

Ca să dea un contract de peste un milion de euro unei firme de casă, primarul PSD al sectorului 6, Gabriel Mutu, a inventat noțiunea de gard cu drepturi de autor!

Poziția Primăriei Sectorului 6 despre „gardul cu brevet”: „Toate licitațiile sunt verificate și se desfășoară conform normelor în vigoare”

 
 

Urmărește-ne pe Google News