13,6 milioane de euro a costat reabilitatea Şoselei de Vest din municipiul Ploieşti. Peste 70 la sută din preţul lucrării, adică aproximativ 10 milioane de euro, au fost fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

După trei ani de la recepţionarea lucrării de către Primăria Ploieşti, Libertatea a descoperit la faţa locului fisuri, crăpături şi tasări pe multe porţiuni ale bulevardului.

În urma dezvăluirilor, primarul Ploieştiului Adrian Dobre a contactat ziarul şi a transmis că în perioada următoare instituţia pe care o conduce va chema în judecată constructorul, dar şi celelalte societăţi implicate în proiect care au semnat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.

Este o lucrare care mă doare şi pe mine şi tot încerc să rezolv această situaţie. Lucrarea este în garanţie 5 ani, deci până în 2021. Se aruncă vina între cei care au făcut studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic şi constructori. Ca să lămurim această chestiune am hotărât să-i acţionam în instanţă pentru a clarifica aceasta situaţie.  Anul trecut am avut o discuţie şi au făcut o serie de plombări. Procedurile sunt în desfăşurare la Direcţia Juridică din Primărie şi probabil că în maximum o săptămână dosarul va fi pe portalul instanţelor”, a declarat primarul Ploieştiului.

Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti. (sursa: Ziarul de Ploieşti)

Întrebat dacă vreun organ de control al statului s-a interesat de acest proiect până în acest moment, Adrian Dobre a declarat că au fost cerute o serie de informaţii de la inspectorii Direcţiei de Luptă Antifraută, organism care se află în subordinea Oficiului European de Luptă Antifraudă din cadrul Comisiei Europene.

Singurul lucru pe care eu îl ştiu e că acest subiect este şi în atenţia DLAF-ului. Ştiu că au fost nişte întrebări venite din partea lor la sfârşitul anului trecut”, a punctat edilul.

Va dura cel mai probabil câţiva ani până când instanţa se va pronunţa în cazul acestui litigiu.

Până atunci rămân însă două întrebări aparent fără răspuns.

Cine va repara bulevardul şi pe banii cui şi, mai ales, ce se întâmplă cu angajaţii Primăriei care au recepţionat o lucrare majoră de infrastructură pentru municipiul Ploieşti făcută în bătaie de joc.


Citește și: 

VIDEO | Asfalt turnat direct peste pământ pe o șosea din Ploiești, reabilitată „pe fonduri”. A costat 13,6 milioane de euro, a fost gata în 2016, iar acum se dezintegrează!

 
 

Urmărește-ne pe Google News