Cuprins:
„După cum știm cu toții, principalele cauze ale atacurilor de acest tip care ne afectează securitatea cibernetică provin din Rusia. Și, desigur, vin și din China din când în când. Și asta nu trebuie ascuns.”, a spus Scholz în Bundestag.
Incidente recente de securitate
În ultimele zile, au avut loc mai multe incidente care au ridicat îngrijorări serioase. Statele Unite au raportat un atac major din China asupra furnizorilor globali de telecomunicații.
În Marea Baltică, două cabluri submarine de fibră optică au fost deteriorate, trezind suspiciuni de sabotaj. De asemenea, s-a raportat că echipajul unei nave rusești ar fi tras asupra unui elicopter Bundeswehr deasupra Mării Baltice.
„Trebuie să depunem eforturi mari pentru a ne înarma împotriva unor astfel de atacuri. Autoritățile de securitate trebuie, de asemenea, să încerce să clarifice cât mai multe dintre ele posibil și să le împiedice să continue.”, a spus Scholz, întrebat despre incidentele recente.
Avertismente și îngrijorări
Șeful serviciului german de informații externe a avertizat recent că oficiali ruși de rang înalt se îndoiesc de angajamentul NATO față de clauza de apărare reciprocă. Există temeri că Rusia ar putea testa rezistența Alianței prin acțiuni limitate în teritorii NATO.
Întrebat despre posibilele negocieri de pace între Rusia și Ucraina, Scholz a subliniat că deciziile nu pot fi luate ,,în fruntea Ucrainei”. El a menționat că Kievul trebuie să decidă direcția, în consultare cu aliații săi.
Referindu-se la propria sa încercare diplomatică, care a inclus o convorbire telefonică cu președintele rus Vladimir Putin, Scholz a concluzionat, conform t-online.de: ,,Președintele rus nu a demonstrat că vrea să facă nimic în direcția păcii”.
Situația rămâne tensionată, iar Germania își intensifică eforturile pentru a-și consolida securitatea cibernetică în fața acestor amenințări persistente.