În același timp, biroul președintelui Hassan Rouhani a anunțat  că interzice angajaților guvernamentali și administrației să mai folosească serviciul pentru a comunica.

Măsura vine la câteva zile după ce un tribunal din Rusia a cerut blocarea imediată a aplicației de mesagerie Telegram, după luni de contre juridice între companie și Roskomnadzor, autoritatea de reglementare în comunicații de la Moscova.

Telegram este cel mai popular serviciu media social din Iran având aproximativ 40 de milioane de utilizatori, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din populația țării.

Cererea a fost populară printre activiștii și protestatarii critici ai Republicii Islamice.

„În conformitate cu protejarea intereselor naționale și pentru înlăturarea monopolului Telegram în ceea ce privește serviciul de mesagerie site-ul pentru conservarea și publicarea mesajelor Marelui Ayatollah Khamenei își va opri activitățile în această rețea din acest moment”, se arată în ultimul mesaj publicat de aceștia pe Telegram.

Postarea direcționa utilizatorii la conturile serviciilor de mesagerie iraniene, inclusiv Soroush și Gap, pe care autoritățile încearcă să le promoveze.

În decembrie și ianuarie, în timpul protestelor de stradă masive în urma cărora 25 de persoane au murit și peste 5 000 au fost arestate, autoritățile iraniene au interzis temporar Telegram, acuzându-i că permite grupurilor „contrarevoluționare” bazate în străinătate să instige la tulburarea ordinii publice.


Citește și: VIDEO/Cum este transportul public în Istanbul, oraș cu o populație aproape cât a României și suprafață cât a județului Iași


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News