Până acum, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor american a raportat cel puțin 49 de cazuri de îmbolnăvire în zece state. Zece cazuri au necesitat spitalizare și o persoană a murit. Majoritatea cazurilor au fost înregistrate în statele din vest și Midwest, potrivit CDC.

Cazuri de îmbolnăvire au fost raportate în Colorado, Iowa, Kansas, Missouri, Montana, Nebraska, Oregon, Utah, Wisconsin și Wyoming. Primul caz a fost înregistrat pe 27 septembrie, spun anchetatorii. Victimele au avut vârste cuprinse între 13 și 88 de ani. O altă persoană, pe care CDC a descris-o ca „un adult în vârstă din Colorado”, a murit după ce a mâncat la McDonalds.

Restaurantul de fast-food colaborează acum cu anchetatorii pentru a determina care ingrediente au cauzat focarul.

„Nu se știe încă ce ingredient alimentar specific este contaminat”, a adăugat CDC.

Reacția companiei McDonalds

CDC a declarat că ceapa tăiată este considerată a fi sursa probabilă a contaminării, iar anchetatorii Administrației pentru Alimente și Medicamente lucrează pentru a determina dacă leguma a fost vândută și altor restaurante.

Instituția a mai menționat că McDonalds a încetat deja să folosească ceapă proaspătă tăiată și chiftele de carne de vită de un sfert de kilogram în mai multe state.

FOTO: Sandwich-ul Double Quarter
Sursă: Profimedia

Acțiunile McDonalds au scăzut cu aproximativ 9% la Bursa de Valori din New York după ce știrea a fost făcută publică.

Compania cu sediul în Chicago a adăugat că a instruit toate restaurantele locale ,,să elimine ceapa din aprovizionarea lor” și a suspendat livrările de ceapă tăiată în regiune. Alte produse din carne de vită rămân în meniuri, a declarat președintele McDonalds USA, Joe Erlinger.

Ce este E. coli

E. coli este un grup divers de bacterii care trăiesc în mod normal în intestinele oamenilor și animalelor. Deși multe sunt inofensive, unele produc toxine care te pot îmbolnăvi. Simptomele includ diaree severă și uneori cu sânge, crampe stomacale, vărsături și febră.

Acesta nu este primul focar de E. coli care afectează McDonalds în ultimii ani. În 2022, șase copii din Alabama s-au îmbolnăvit de E. coli după ce au mâncat Chicken McNuggets. Patru copii au fost internați în spital. Inspectorii sanitari au vizitat ulterior restaurantul afectat și au găsit mai multe încălcări, inclusiv spălarea necorespunzătoare a mâinilor și lipsa mănușilor.

Urmărește-ne pe Google News