Setea de adrenalină, dorinţa de a încălca re­guli sau exhibiţionismul sunt câteva dintre mo­­tivele pentru care sexul în public se men­ţine lider în topul fanteziilor românilor. To­tuşi, psi­hologii  nu consideră că acest gest îşi are lo­cul într-o societate civilizată şi nu văd mo­tive întemeiate pentru care „aventurierii” să treacă la fapte.
În toaleta restaurantelor, în cabina de pro­bă a magazinelor sau în liftul blocului, cu­plu­rile curajoase se a­venturează în partide de amor ne­con­ven­ţio­nal. „Poate fi incitant să faci ceva interzis sau pe care nu mulţi se în­cumetă să îl facă”, cred psihologii. Ni­velul ridicat al a­dre­nalinei poa­te chiar să mărească gra­dul de excitaţie al par­te­nerilor şi să îi a­pro­pie. „O doză de risc uneori se im­­pune tocmai pentru a suda mai mult relaţia de cu­plu. Dar, ca orice «me­di­ca­ment», e u­til să nu fa­cem excese şi să ne cu­noaştem limi­tele”, consideră psiho­te­­ra­peutul Jeni Chiriac, de la Cli­nica TerapiaM.

„Riscul” sudează relaţia de cuplu

„Ca şi în cazul sexului anal sau oral, se­xul în lo­cu­ri pu­blice a fost vă­­zut sau per­­ce­put ca fiind ceva pervers, la ve­ci­nătatea imoralului, animalicului din noi”, mai adaugă specialista, mo­­tivând por­ni­rea u­nor cupluri de a face a­mor în locuri „periculoase”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News