După ce statul a blocat o tranzacție similară, în urmă cu trei luni, muncitorii de pe șantier nu prea mai cred în ce spune Guvernul și vin, oricum, să protesteze în fața Ministerului Economiei.

Preluarea șantierului de către olandezi a fost deja stabilită

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Alexandru Macoveiciuc, a declarat pentru Ziare.com că preluarea șantierului de către olandezi a fost deja stabilită.

„S-a ajuns la o înțelegere între Ministerul Economiei și grupul Damen. La finalul preluării, Damen va cesiona statului cu titlu gratuit 2% din acțiunile pe care le cumpără de la partea sud-coreeană. În consecință, se va înființa o societate mixtă în care Damen va deține 49% dintre acțiuni, iar Ministerul Economiei, prin intremediul SN 2 Mai, va deține 51% din participație, devenind acționar majoritar”, a apreciat Alexandru Macoveiciuc.

Acesta a mai spus că nu deține, încă, informații cu privire la valoarea tranzacției.

E prima dată, în 26 de ani, când statul va prelua controlul asupra unui obiectiv industrial strategic

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Economiei, ministrul Dănuț Andrușcă a apreciat că, în opinia sa, este pentru prima oară în ultimii 28 de ani când statul urmează să preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic.

„Din calitatea de acționar majoritar putem să protejăm eficient interesele statului român și putem să protejăm inclusiv forța de muncă înalt calificată de la Șantierul Naval”, a declarat Dănuț Andrușcă, potrivit comunicatului.

Angajații Șantierului Naval Mangalia au ieșit în stradă, în fața Ministerului Economiei. ”Protestăm pentru că am fost mințiți și amăgiți, în ultimii 2 ani, de către toate Guvernele care s-au perindat sporadic pe la Palatul Victoria. Protestăm pentru că bâlbâiala lor ne știrbește viitorul, pentru că lipsa competenței, lașitatea și micimea lor este suportată de noi, de copiii nostri și de locuitorii orașului Mangalia.

 
 

Urmărește-ne pe Google News