Masterandă în domeniul bio-ştiinţelor la Universitatea Cambridgem, Diana a fost aleasă din 44 de finalişti, drept studentul român al anului 2014 în Europa, de către Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).
Juriul Ligii Studenţilor Români din Străinătate consideră că Diana a avut o contribuţie majoră prin descoperirile ei, menite să aibă un impact în medicină şi farmaceutică.
Absolventă a Colegiului Naţional „Carol I”, din Craiova, Diana este interesată de modelarea matematică şi computaţională a sistemelor bilogice. În 2013, a fost implicată într-un important proiect de cercetare al Institutului de Bioinformatică Cambridge, făcând parte din grupul de Genomică Statistică, informează greatnews.ro.
Diana a ajuns să studieze în străinătate după ce a participat la un concurs de matematică în limba franceză, organizat de Ambasada Franţei în România. În urma competiţiei, a câştigat o bursă completă oferită de Liceul „Louis-le-Grand”, din Paris (în Franţa, după liceu, se fac doi ani de cursuri pregătitoare înainte de admiterea la facultate).
Deşi a renunţat la bursă, Diana s-a gândit ca după liceu să ţintească foarte sus. Aşa că a ales să studieze la Universitatea Cambridge. Chiar şi în vacanţe, a insistat să facă parte din grupuri de cercetare ale universităţii.
„Viaţa de student la Cambridge este cu adevărat interesantă! Este un amestec perfect de studiu intens, activităţi extracurriculare şi viaţă socială. Din această ultimă categorie fac parte nenumăratele asociaţii studenţeşti în cele mai diverse domenii: de la „societăţi”, cum sunt numite acolo, specifice diverselor ţări, la asociaţii sportive, pe discipline de studii, dar şi cele mai ciudate idei de asociaţii, precum cea a mâncătorilor de ciocolată sau a creatorilor de origami.
Consider, de asemenea, că împărţirea universităţii în colegii este un mare plus, întrucât înlesneşte socializarea şi creează un mediu prietenos, în care studenţii se simt protejaţi. Este foarte frumos să vezi cum totul în acest orăşel de dimensiuni comparabile cu Craiova, însă cu o populaţie cât jumătate din oraşul nostru, gravitează în jurul studenţilor care constituie 20% din totalul populaţiei. Piese de teatru şi concerte de operă regizate şi susţinute de studenţi, cursuri şi concursuri de dans, competiţii sportive între colegii sau faimoasele dueluri dintre Universitatea Cambridge şi rivala Oxford sunt doar câteva dintre activităţile ce pot fi desfăşurate în timpul liber”, descrie Diana Danciu viaţa de student la Cambridge, într-un interviu acordat gds.ro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News