Printre cele mai puţin cunoscute tipuri de tomate din grădina celor doi foşti bucureşteni, care acum locuiesc la Gurbăneşti, judeţul Călăraşi, se numără “roşia- ananas”, roşia “cu dungi de ciocolată”, “roşia violet”, “portocala”, “zebra verde” sau “roşia-mandarină”.
“Deşi par ciudate, aceste soiuri de roşii sunt bune, zemoase şi fiecare are propriul gust. De aceea, de multe ori noi facem degustare, pentru că doar aşa te convingi că merită banii”, ne-a explicat Victoria. Soiurile sunt toate vechi, testate şi selectate de cei doi cultivatori.
Provin din Ucraina, Rusia, Moldova, Belgia, Marea Britanie şi România. Pe lângă cele 17 feluri pe care Victoria deja le vinde, cei doi mai au şi alte 75 de tipuri de roşii în faza de teste. Victoria se specializează acum în horticultură, pentru a putea avea grijă de roşii ca la carte.
Aşa a descoperit soluţii naturale care înlocuiesc insecticidele – ceaiurile de urzică şi muşeţel pentru ca legumele lor să fie 100% naturale. Victoria şi Florin au pus la punct şi un sistem inedit de vânzare, organizează sesiuni de degustare la client şi, de asemenea, livrează la cerere, oriunde, cantităţi mai mari.

Ponturi pentru a alege corect tomatele

    • nu le alege pe cele care au în vârf un moţ (excrescenţă) prea mare. Acesta este un semn distinctiv pentru legumele tratate în mod excesiv cu aditivi;
    • cu cât sunt mai neregulate, cu atât sunt mai netratate;
    • vânează roşiile cu “umerii” verzi şi cu denivelări pentru a te asigura că acestea sunt coapte şi au aroma pe care ţi-o doreşti;
    • ţine roşiile la temperatura camerei pentru a rezista mai mult. Depozitate în frigider, se strică mai repede.
    • Daca vrei sa ai camara plina, invata sa faci bulion de rosii si suc de rosii!

Vezi şi rețete cu roșii pentru toată vara – idei simple de mâncăruri delicioase!

 
 

Urmărește-ne pe Google News