Iuliana e fata mijlocie a familiei Păun. Mai are o soră de 25 de ani şi una de 14 ani. Are şi o nepoţică de 3 ani, la care ţine enorm. Cu toţii sunt foarte uniţi. Această tragedie a picat ca un blestem pe capul rudelor. Erau pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru nunta Iulianei.
“De-abia îşi luase rochia de mireasă”, ne-a spus cu lacrimi în ochi Nicolae Păun (47 de ani), tatăl fetei. Ieri, la casa părintească a tinerei, tristeţea plutea în aer. Surorile şi tatăl ei stăteau afară, în c
«Ne rugăm să-şi revină»
Nu suportă să-şi ştie copila ţinută în viaţă de aparate. “Medicii sunt rezervaţi şi ne-au spus că starea ei e încă gravă şi că depinde foarte mult acum de cât de puternic e organismul său. Tot ce ne dorim e ca ea să se facă bine. Ne rugăm zi şi noapte să-şi revină. Am da orice ca s-o auzim că vorbeşte sau s-o vedem că deschide ochii”, ne-a mai spus omul.
Sfatul specialistului
Cum să evitaţi accidentele
- Atunci când deschideţi uşa ascensorului, asiguraţi-vă că liftul este acolo. Cabina trebuie să fie luminată. Nu păşiţi sub nici o formă în cabină dacă înăuntru este întuneric.
- Şi puţul liftului ar trebui să fie luminat. De regulă, şase-şapte becuri trebuie să funcţioneze în această parte a liftului.
- Dacă sunteţi însoţiţi de copii, trebuie să intraţi dv. primii în ascensor. Din cauza greutăţii reduse a celor mici, liftul poate porni cu uşile interioare deschise.
- În cazul în care liftul se opreşte între etaje, trebuie să rămâneţi în cabină şi să aşteptaţi intervenţia angajaţilor firmei care întreţine ascensorul. Este interzisă părăsirea cabinei tocmai pentru a se evita accidentele nedorite.(Anca Ardeleanu)
fotografii: Sorin Golea