Potrivit ABC News, micuta Shiloh Pepin, din statul american Maine, a devenit o adevarata vedeta in orasul sau Kennebunkport datorita faptului  ca este una din cele trei persoane din lume care sufera de ‘sindromul sirenei. Boala este foarte rara si mai este cunoscuta si sub denumirea de ‘sirenomelia, care produce fuziunea picioarelor si duce la o dezvoltare foarte slaba a anumitor organe sau chiar la disparitia acestora.

Ar avea toate motivele din lume sa fie nefericita, insa in ciuda bolii sale micuta Shiloh Pepin se comporta ca un copil normal, are multa energie si e foarte vesela. Desi parintii sai, Leslie si Elmer Pepin, au fost avertizati ca e posibil ca bebelusul lor sa se nasca cu ‘sindromul sirenei, au hotarat sa duca sarcina mai departe. Fuziunea picioarelor lui Shiloh este cea mai vizibila dovada a bolii sale, insa nu reprezinta  motivul pentru care acest sindrom e periculos sau chiar fatal. Problema o constituie faptul ca micutei ii lipsesc cateva organe interne, printre care si uterul sau vezica urinara. Din cauza faptului ca nu are nici vezica, nici rect, urina  si fecalele nu pot fi eliminate pe cale normala din organism. Majoritatea persoanelor ce sufera de acest sindrom sunt rapuse de problemele renale. Dar Shiloh a avut noroc si s-a nascut cu o parte din rinichi, care i-a permis sa traiasca pana la varsta de doi ani, cand a fost supusa unui transplant.

Micuta a facut 150 de operatii

Pentru a ramane in viata, micuta a suferit in total 150 de operatii pentru a-i fi reconstruite organele interne, unele dintre ele nedezvoltandu-se normal, altele deloc. Desi parintii ei se temeau ca va fi respinsa de ceilalti copii din cauza handicapului sau, Shiloh este o mica vedeta si e iubita de toata lumea din oras. Ea a impresionat pe toti cu dorinta ei de a trai si cu puterea si usurinta cu care isi accepta handicapul.

Face dansuri

Una dintre activitatile preferate ale micutei este dansul. Ea a luat chiar lectii de balet si urma sa joace intr-un spectacol, unde aparea pe scena tarandu-se prin miscari unduitoare, insa l-a ratat pentru ca s-a imbolnavit.

Urmărește-ne pe Google News