Româncă era studentă la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi și primise o bursă pentru a-și continua studiile la Universitatea din Barcelona.

Colegii tinerei au aflat din presă vestea că Veronica a murit, fiind puternic afectaţi, la fel ca şi profesorii Colegiului Naţional Iaşi, acolo unde fata a studiat:

“Pentru noi este o lovitură puternică. Când pierzi un student la master, când te bazezi că face cinste şcolii şi te trezeşti că moare într-un accident stupid în Spania…e dureros”, a declarat Alexandru Ghetau, vicepreşedinte al Ligii Studenţilor la Geografie şi Geologie.

„Îmi pare atât de rău. A fost o elevă extraordinară”, a declarat Dorin Fiscutean, profesor de Geografie al Colegiului Naţional Iaşi.

Familia studentei a fost contactată luni dimineaţă de preşedintele Klaus Iohannis, care a transmis condoleanţe părinţilor.

Studenţii care se aflau în autobuz proveneau din Ungaria, Germania, Suedia, Norvegia, Elveţia, Cehia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Italia, Peru, Bulgaria, Polonia, Irlanda, Palestina, Japonia şi Ucraina.

Cei 56 de pasageri se întorceau de la festivalul anual Las Fallas din Valencia, atunci când autobuzul s-a izbit de o maşină la ora locală 6.00.

Autobuzul avea drept destinaţie Barcelona, însă s-a răsturnat pe autostrada A7, în apropiere de oraşul pitoresc Frefinals.

Urmărește-ne pe Google News