Inspirat de politicile de marketing ale companiilor de turism, un crescător de porci din Arad s-a gândit să îşi ofere spre vânzare animalele în sistem earlybooking.
Astfel, cei care îşi fac rezervare din timp, sunt siguri că vor avea un porc în perioada Crăciunului, la un preţ mai bun.
Afaceristul din Fiscuţ vinde în acest moment animalele cu 10 lei pe kilogram şi susţine că preţul va mai creşte cu 2-3 lei mai aproape de Sărbători.
Acum, preţurile sunt foarte mici
La Buzău, clienţii sunt şi mai avantajaţi, pentru că fermierii se plâng că sunt nevoiţi să-şi vândă porci aproape în pierdere.
“În acest moment, preţul în viu este de 4,5 lei fără TVA, aproape cât o apă plată”, ne-a spus Coman Sorin, un crescător de porcine din Buzău.
“La Crăciun, preţul va creşte până aproape de 6 lei fără TVA. Cei care n-au bani ar putea să cumpere de pe acum, cât e mai ieftin”, a spus Ion Secuiu, director în cadrul DSV Buzău.