Campaniile sunt sub o mare presiune, multe sondaje arătându-i pe cei doi candidați cap la cap, inclusiv în statele decisive care ar putea determina câștigătorul.

Vicepreședintele democrat Harris și-a acumulat un avantaj financiar semnificativ de când și-a lansat campania în iulie, când președintele Joe Biden și-a încheiat candidatura pentru realegere.

Echipa de campanie a Kamalei Harris a investit masiv în reclamele la televiziune, depășindu-l, clar, pe Trump

Ea a dezvăluit Comisiei Electorale Federale cheltuieli de 270 de milioane de dolari luna trecută, în mare parte pentru reclame.

Cheltuielile fostului președinte republican Trump, dominate în mod similar, au totalizat 78 de milioane de dolari în timpul lunii.

Contul bancar generos al Kamalei Harris o ajută să acopere undele cu reclame la televiziune în ultimele zile înainte de alegeri, deși s-ar putea să nu ofere victoria.

În concursul prezidențial din 2016, Trump a învins-o pe Hillary Clinton, în ciuda faptului că a strâns mai puțini bani decât democrata.

Harris a strâns mai mulți bani decât Trump în ultimele luni de la donatori în mare parte mici – inclusiv în septembrie când Harris a strâns 222 de milioane de dolari până la 63 de milioane de dolari ai lui Trump.

A intrat, în octombrie, cu 187 de milioane de dolari în bancă

Cu toate acestea, susținătorii declarați ai lui Trump, inclusiv miliardarul Elon Musk , au investit resurse semnificative în grupurile aliate cu fostul președinte.

Super-PAC Make America Great Again Inc., unul dintre cele mai mari grupuri aliate ale lui Trump, a primit o contribuție de 25 de milioane de dolari în septembrie de la miliardarul conservator Timothy Mellon, potrivit unui dosar separat către Comisia Electorală Federală.

Timothy Mellon, un moștenitor al familiei bancare Mellon din Pittsburgh, a dat deja cel puțin 115 milioane de dolari la începutul anului. Super PAC și-a concentrat o mare parte din cheltuielile pe reclamele televizate care îl susțin pe Trump.

Campania Harris a declarat Comisiei Electorale Federale că a intrat în octombrie cu 187 de milioane de dolari în bancă, comparativ cu 120 de milioane de dolari raportați de campania lui Trump.

Urmărește-ne pe Google News