Eclipsa solară inelară va fi vizibilă în părți din Argentina și Chile. În acelasi timp, eclipsa solară parțială va fi vizibilă total sau parțial în țări precum Brazilia, Mexic, Noua Zeelandă sau Paraguay 

Momentul în care se produce eclipsa inelară de Soare

Eclipsa inelară de Soare are loc atunci când Luna trece între Soare și Pământ, în timp ce se află la cel mai îndepărtat punct de pe Pământ. Luna este mai departe de Pământ decât de obicei, iar din acest motiv, pare mai mică decât Soarele și nu îl acoperă complet. Acest lucru creează așa-numitul „inel de foc” pe cer. 

Înainte și după ce Soarele apare sub forma unui inel de foc, spectatorii vor putea vedea părți din Soare, formând o semilună. Soarele nu va fi în nici un moment acoperit complet. Cu toate acestea, observatorii trebuie să poarte protecție corespunzătoare pentru ochi în orice moment, pe timpul eclipsei.  

Nu este indicat ca observatorii să privească Soarele nici prin obiectiv de cameră, telescop, binoclu sau orice alt dispozitiv optic, în timp ce poartă ochelari pentru eclipsă sau folosesc un vizor solar de mână. Razele solare concentrate pot arde filtrul și pot cauza leziuni la nivelul ochilor. 

Urmărește-ne pe Google News