Pentru a evita manifestarile xenofobe, la Roma a fost interzisa amplasarea ecranelor gigant in oras pentru urmarirea meciului. Tensiunea se regaseste si pe forumurile de internet populate de romani, unde s-a vorbit doar despre fotbal, informeaza cotidianul La Stampa, citat de Antena 3.

Romanii se sfatuiesc intre ei sa nu iasa pe strazi, pentru a evita eventualele manifestari violente impotriva lor. Forumurile de internet sunt pline de polemici intre romani si italieni, finalizate adesea cu injurii de ambele parti. In unele situatii se ajunge pana la a se discuta despre invazia romanilor in Dacia de acum 2000 de ani si despre faptul ca astazi romanii sunt cei care invadeaza Italia.

In alte orase, situatia a fost mai relaxata

Potrivit La Stampa, romanii din Italia sunt inspaimantati. Vor sustine echipa nationala de acasa, nu vor iesi in piete. “Patronii unor localuri din Roma mi-au spus ca in seara aceasta mai bine sa stam in casa”, a declarat Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia, citat de Antena 3.

In Roma a fost interzisa amplasarea unui ecran gigant pentru vizionarea meciului, de teama violentelor care ar putea aparea intre cele doua tabere.

Situatia a fost mai relaxata in alte orase ale Italiei, unde romanii s-au putut intalni in piete pentru a urmari meciul de ieri.

Urmărește-ne pe Google News