Andronescu, Bănicioiu, Ștefănescu, Rădulescu – frustrații de serviciu

Încolțit de justiție și conștient de eventualitatea evacuării sale, Dragnea a îndemnat-o pe ”neconflictuala” Viorica Dăncilă să candideze pentru poziția numărul 2 din partid, deși recent tot el spunea că premierul României nu are timp pentru partid, are timp doar pentru țară. Tot pentru postul de președinte executiv s-au înscris Ecaterina Andronescu și fostul ministru Nicolae Bănicioiu, critic deschis al lui Dragnea. Codrin Ștefănescu – un politician deranjat, care a propulsat și vânturat peste tot falsul de comunicare politică ”statul paralel”, până a ajuns să creadă și el în așa ceva – vrea secretar general, dar nu are dreptul să intre în cursă. Și domnul ”mitralieră”, Cătălin Rădulescu, reclamă că nu are dreptul să candideze pe regiunea Muntenia, fiindcă sunt deja doi ”habarniști”, zice el, în cărți, Claudiu Manda și Florin Iordache.

Dragnea își securizează deciziile în partid, cu o nouă gardă pretoriană la vârf

Rostul congresului e străveziu: Liviu Dragnea își creează o ”gardă pretoriană” în jur, pentru zilele negre care vin pentru el și pentru partid. Securizarea PSD post-guvernare este obiectivul acestui congres extraordinar și intempestiv, care a bulversat total partidul. Este știut că viața într-un partid se desfășoară dintr-un congres în altul. Atunci se fac alegeri, pe toate palierele și pentru toate funcțiile. Toți șefii din PSD se află acum în mandatul de 4 ani dintre congrese. Ori, un congres extraordinar, care are ca scop alegeri selective pentru anumite funcții, pe lângă că e total neuzual, îi frustrează la maximum pe deținătorii funcțiilor actuale. De ce atâta grabă? De ce irosim un congres extraordinar, pentru alegeri interne? S-a întreabat Ecaterina Andronescu.

Lovește și fugi – strategia PSD de a lovi cu guvernarea și a fugi, prin victimizare

Dar Liviu Dragnea știe cel mai bine de ce face alegeri interne, la jumătatea mandatului pesedist. Situația e neagră: cu 10% susținere publică în sondaje, politicianul Dragnea este o imensă dezamăgire pesedistă. Cu 29,5% procente în ultimul sondaj IMAS, PSD s-a prăbușit 17 procente, în doar doi ani de guvernare zevzecă. Guvernul a înălțat economia, învârtind-o ca ciocârlia în zborul ei vertical. Urmează un picaj deja resimțit, în scumpirea accelerată a produselor. Și este începutul căderii. Dragnea își pune la adăpost influența în partid și partidul. Pentru că, după ce va fi făcut zob guvernarea și țara, PSD va fugi de răsponsabilitate și se va izola, în victimizare. Va fi ultimul act de lașitate al unei guvernări bezmetice și riscante.


Claudiu Săftoiu (autorul este doctorand în informații și securitate națională la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”. A fost Președinte-Director General al Televiziunii Române (2012 – 2013). A fost Director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007). A fost consilier prezidențial (2004-2006). A publicat numeroase materiale de presă (interviuri, comentarii, analize politice și sociale, ca redactor șef-adjunct la ”Evenimentul Zilei” (1995-1998), ”Privirea” (1999-2000), ”Oameni în top” (2000-2003). A lucrat la PRO-FM, Radio Total (1991-1994). A fost trainer de presă la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și la Fundația pentru Pluralism (FpP), în perioada 2000-2004) și consultant politic în mediul privat. Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: ”Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni” (Editura Trei, 2003).


Citește și:

 
 

Urmărește-ne pe Google News