Protocoale secrete scoase oficial din uz, suflate în vuvuzelele PSD

Dacă povestea ridicolă a lui Dragnea – „urmărit” degeaba de patru asasini proști, făcuți grămadă -, a deturnat agenda media cam 48 de ore, de data aceasta, s-a mers pe un teren bătătorit, cu slabe șanse să mai tulbure atenția asupra găsirii vinovaților de represiunea din 10 august. Subiectul e fumat de ceva vreme: denunțarea protocoalelor încheiate de SRI cu entități ale statului român, privind conditiile concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului National de Interceptare a Comunicatiilor, în cazul respectiv privind infracțiuni la adresa securității naționale, infracțiuni de terorism și infracțiuni săvârșite de cadre militare ale Serviciului Român de Informații, sau privind sesizarea parchetului cu privire la infracțiunile constatate de S.R.I. și comunicarea de  informații în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind securitatea națională a României.

Vâlcov, servit cu gulgute, din interiorul sistemului

Despre ce este vorba: în 8 decembrie 2016, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație (PÎCCJ) a încheiat două protocoale cu Serviciul Român de Informații. Unul avea caracter nesecret, a fost  publicat pe site-ul Ministerului Public și stabilea condițiile concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor. Al doilea era clasificat „SECRET” și privea organizarea cooperării între SRI și (PÎCCJ), pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii. Al doilea a avut o valabilitate de trei luni, lucru adus la cunoștința ministrului de Justiție, Tudor Toader, dar și a CSM. Așadar, nici o ilegalitate la mijloc, nici o încalcare a dispozițiilor CCR.

S-a găsit însă un Darius Vâlcov să posteze o variantă de lucru a protocolului secret, scursă din sistem, și neasumată de nimeni. Vânat și el, desigur, de KGB, închipuitul Vâlcov a fost „servit” cu „gulgute”, de un anonim binevoitor, și a postat prada pe contul său de Facebook. De aici, au început să iasă la interval complicii. Claudiu Manda, apoi Liviu Dragnea s-au crizat la comandă. Unul zice că protocoalele și denunțarea lor nu a ajuns la Comisia SRI. Altul solicită sesizarea Inspecției Judiciare. Au răsărit și acuzațiile de „minciună politică”. Pentru ca penibilul să fie complet, Liviu Dragnea încheie apoteotic, pe contul său de FB: „E inacceptabil ca o țară întreagă să fie mințită în acest fel iresponsabil și lipsit de rușine”.  

Râde ciob, de oală spartă

Când Dragnea face asemenea afirmații care se întorc fix împotriva lui, privind un lucru demult lămurit – în condițiile în care PSD, Carmen Dan și șefi din jandarmerie întorc zi de zi realitatea cu susul în jos, pentru a-și ascunde culpa criminală de a fi ordonat reprimarea manifestației pașnice din 10 august – înseamnă că șeful PSD este chiar la ananghie. El vede mincinoși, iresponsabili și nerușinați, privindu-se de fapt, în propria oglindă.

Comunicările SRI și ale Parchetului General, cu privire la noile vechi diversiuni montate de echipa de zgomote pesedistă, clarifică lucrurile. Simplu, la obiect. Ceea ce rămâne este însă disperarea politicienilor infractori și inculpați din PSD, de a dizolva autoritatea și prestigiul instituțiilor statului român. Abia aceasta reprezintă destabilizarea României, un atentat la statul de drept. Iar planul acesta pune în pericol o națiune întreagă.

Între timp, în același interval de timp în care diversiunea privind protocoalele SRI – Parchetul General se rostogolește căznit prin media, procurorii militari au cerut expertizarea gazelor lacrimogene folosite la mitingul Diasporei din 10 august.

Da: România rezistă.


Claudiu Săftoiu – autorul este doctorand în informații și securitate națională, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I. A fost președinte-director general al Televiziunii Române (2012 – 013), director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007) și  consilier prezidențial (2004-2006). Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: „Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni (Editura Trei, 2003).

 
 

Urmărește-ne pe Google News