Talent precoce, voință feroce, tenacitate, ritm de campioană

Povestea lui ”Simo” este cea a unui copil de excepție, ajuns o tânără de o ambiție ieșită din comun și devenită o campioană cu o voință feroce și cu o tenacitate care pur și simplu le înfricoșează pe adversarele sale. Cu 17 titluri WTA (dintre care unul la dublu, cu Irina Begu) și locul 1 mondial, din 9 octombrie 2017, Simona Halep reprezintă spiritul olimpian al ”Victoriei!”, în stare pură. Talentul imens, precoce, și munca ”de miner” – depusă la miile de antrenamente efectuate în carieră -, au fost șlefuite an de an, până la forma de astăzi: Simona Halep este luptătoarea completă – un monument de talent, curaj și tenacitate, duse la extrem.

Primul obstacol ”mare”, înlăturat din calea carierei: propriii sâni

Dacă ar ”recunoaște sportiv”, cei mai mulți ”fani” de acum ai Simonei Halep ar mărturisi că au auzit prima oară de ea, abia în 2011. Când, la doar 19 ani, a decis să își taie sânii supradimensionați, susținând că îi creau probleme pe terenul de tenis. Mai precis, o încetineau în reacții. În plină modă a implanturilor de silicoane, domnișoara Halep a decis ca va face sport la nivel maxim. Gestul, total neobișnuit, de sacrificiu absolut pentru tânăra femeie, i-a deschis drumul spre un loc în istoria tenisului feminin mondial.

Familia și credința în Dumnezeu – aliații necondiționați ai lui ”Simo”

Dar despre sportiva Simona Halep, pasionații de tenis știau cu mult timp înainte.  Încă din 2008, când constănțeanca a cucerit titlul la junioare, la ”Roland Garros”, și avea doar 16 ani. Pentru familia sa, acel moment a însemnat declicul final, în angajamentul de sacrificiu total care urma. După cum a mărturisit tatăl ei, Stere Halep, câștigarea de către Simona a Open-ului francez la junioare l-a convins că fata sa nu este o jucătoare oarecare, și că steaua ei s-a aprins și a început să lumineze în tenisul mondial. Au continuat sacrificiile, turneele epuizante, acumularea neîntreruptă de puncte, intrarea în primele topuri, prezența pe liste din ce în ce mai scurte și mai valoroase. Au apărut primele premii, primii bani. Mulți, tot mai mulți.

Simona Halep – fata care ne bucură sau ne strică ziua. Pentru că da, o iubim!

Românca Simona Halep este tânăra puternică, luminoasă, încrezătoare, de care România e mândră. Armata de ”hateri” (contestatari radicalizați), care se hrănește pervers din imensele victorii ale Simonei, nu numără nici 1%, din armada milioanelor de români și zecilor de milioane de admiratori din întreaga lume. Simona Halep a reușit, pentru românii care o iubesc, să creeze un transfer emoțional, de la suflet la suflet: când iese învingătoare, ne bucură momentele și zilele; când pierde pe teren, mâhnirea ei ne strică și nouă ziua.

You go, girl!”  (”Dă-i bătaie, fetițo!”)

Suntem aici, lângă tine. Dar asta simți deja de multă vreme, nu-i așa?


Claudiu Săftoiu (autorul este doctorand în informații și securitate națională la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”. A fost Președinte-Director General al Televiziunii Române (2012 – 2013). A fost Director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007). A fost consilier prezidențial (2004-2006). A publicat numeroase materiale de presă (interviuri, comentarii, analize politice și sociale, ca redactor șef-adjunct la ”Evenimentul Zilei” (1995-1998), ”Privirea” (1999-2000), ”Oameni în top” (2000-2003). A lucrat la PRO-FM, Radio Total (1991-1994). A fost trainer de presă la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și la Fundația pentru Pluralism (FpP), în perioada 2000-2004) și consultant politic în mediul privat. Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: ”Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni” (Editura Trei, 2003).

Citește și: 

 
 

Urmărește-ne pe Google News