De exemplu, Antena 1 difuza cu năduf filmul “Regina răului”, iar Kanal D venea tare din urmă cu “Blestemul 3” (am ratat, deci, primele două blesteme, nu ştiu când le-au difuzat). La rândul lui, HBO ne îndopa cu producţia “Bani murdari”. Ce mai, era tot un optimism, de colo până colo. Deci îţi rămâneau cam puţine variante decente.
Puteai să caşti gura la patinaj artistic, pe Eurosport 2. Asta dacă nu te uitai la celebrul post de succes Agro TV. Acolo, găzdoiul unei emisiuni ne dezvăluia, cacofonic şi gingaş, “cum se valorifică cartofii”. Dar să trecem la mamiferul guiţător. Moderatorul se umfă în pene: “Îs foarte mulţumit de bălţatul nostru românesc”. Eu, în schimb, îs foarte nemulţumită de emisiunile rasolite.
Aşa că am trecut totuşi pe Eurosport, la niscaiva patinaj, să văd ce s-a mai inventat în Grand Prix-ul de la Barcelona. Acolo, am dat peste o patinatoare care se arcuia şi se înnoda de zor, la umbra unei melodii de lux. Comentatoarea nu pierde vremea, împroaşcă vaste cunoştinţe: “O melodie celebră, aş spune, «My Heart Will Go On», din filmul «Titanic »”. Cum adică “aş spune”? Nici după ce piesa a spart topurile şi a căpătat un Oscar nu a ajuns o garanţie a celebrităţii?
În fine, după ce m-au plesnit în ureche nişte cacofonii şi o măzăriche de expresii redundante, mi-am luat inima-n dinţi şi telecomanda în mână. Treierând posturile, în speranţa că voi găsi ceva compatibil cu ideea de weekend pufos, am dat de tot felul de relatări reportericeşti geniale: “De fapt, numele de familie al prinţului este Al României”. Nu se ştie dacă numele e al României sau prinţul e al României, dar mă rog. Cert este că, în cartea de telefoane, îl veţi găsi la litera “r”, fiindcă “al” seamănă mai degrabă a prenume.
Probabil că, atunci când primeşte vreo scrisorică de amor de la primărie, ea arată aşa: “Stimate domnule Al României, dumneavoastră sau doamna Al României trebuie să reînnoiţi contractul pentru locul de parcare pe care îl deţineţi”.
Alte ştiri lătrate cu bojocii la gură, de către tot felul de reporteri năuci, depistaţi pe mai multe posturi TV: “Creşterea salariului minim nu va afecta bugetul familiei”. Ştirea era, de fapt, că nu va afecta bugetul statului, dar probabil că, pentru duduia reporter, asta ar fi fost o aberaţie. “Studiile de fezibilitate (sic!) sunt considerate total inutile”. Nu râdeţi, poate fata a vrut să spună “vizibilitate”, apoi s-a răzgândit, pe când vorba îi ajunsese deja la omuşor, şi aşa a ţâşnit înduioşătorul „fezibilitate”. Apoi: “Comiterea faptei s-a comis la Constanţa”. Poate a vrut să chiţăie că s-a Tomis la Constanţa, oricum ar fi răsunat mai interesant decât repetiţia scăpată pe post.
“Violul a avut loc la doi ani după comiterea faptei… ăăăă… arestarea a avut loc la doi ani după comiterea violului…”. Hai că v-aţi pierdut prin codrul juridic. Presupun că violul a avut loc acum doi ani, dar victima numai acum a aflat – ca să parafrazez, a suta oară, gluma aia tâmpită cu ungurii şi Mihai Viteazul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News